25n
25N
25N

Ribó defensarà una moció de defensa i divulgació de l'obra de Blasco Ibáñez

Ribó defensarà una moció de defensa i divulgació de l'obra de Blasco Ibáñez
30/01/2019 -

El Ple municipal debatrà demà una moció subscrita per l’alcalde, Joan Ribó, de defensa i divulgació de la figura i obra de l’escriptor, periodista i polític valencià Vicente Blasco Ibáñez, en el 91 aniversari de la seua mort. La proposta del primer edil posa l’accent en el treball conjunt d’institucions públiques i entitats cíviques implicades en la conservació del seu llegat per salvaguardar-lo en condicions òptimes, contribuir a la seua universalització i difondre’l entre la ciutadania a través d’activitats i publicacions.

El text de la moció recull la proposta de defensar conjuntament, tant les institucions públiques com les entitats cíviques implicades en la cura i difusió de l’obra i figura de Blasco Ibáñez, perquè el seu llegat es conserve a València i se salvaguarde en unes condicions òptimes. Així mateix, manifesta la necessitat de treballar braç a braç amb totes les entitats i persones que han mantingut la seua memòria viva durant dècades per tal de continuar impulsant eixe llegat, difonent-lo i contribuint a la seua universalització. També es destaca que es continue posant a l’abast de tota la ciutadania l’obra i el coneixement de Vicente Blasco Ibáñez, a través d’activitats i publicacions que mostren els seus valors i la dimensió de la seua contribució.

Joan Ribó plantejarà aquesta moció «perquè va ser aquesta ciutat la que va veure nàixer al nostre insigne escriptor, però a més, perquè l’Ajuntament de València ha sigut qui ha assumit, juntament amb les associacions que vetlen per la seua memòria, la responsabilitat de recuperar i donar a conéixer la seua obra i figura». Segons l’alcalde, «aquest govern municipal s’ha preocupat com mai per la figura de Vicente Blasco Ibáñez, la seua obra i el seu caràcter radicalment democràtic», com demostren les diverses activitats organitzades al voltant de la seua persona i les que «encararem en els pròxims mesos, que anirem anunciant».

L’any 2017, coincidint amb el 150 aniversari del naixement d’aquest il·lustre valencià, va arrancar una completa programació, que encara no ha finalitzat i que fins hui ha inclòs: l’edició de set publicacions, més de quaranta conferències, dos congressos, dues taules redones, exposicions, visites guiades i teatralitzades i la projecció d’adaptacions cinematogràfiques d’algunes de les seues novel·les. A això cal afegir l’estrena, al Palau de la Música, de la peça musical Cantos atàvicos (Homenaje a Blasco Ibánez); la posada en marxa d’una pàgina web, on s’han anat publicant diferents recursos (rutes literàries, articles d’hemeroteca, textos de l’autor de difícil accés, etc.), i la realització de cursos dirigits a professorat de Primària, Secundària i Batxillerat i guies de turisme.

Així mateix, s’han realitzat diverses intervencions a la Casa Museu Blasco Ibáñez. Entre elles, treballs de millora de l’edifici, consistents en la pintura de l’enreixat, canvi i pintura de baranes en finestres i balconada, pintura d’algunes sales de l’interior, noves cortines i canvi de l’aparell d’aire condicionat del depòsit del fons documental. També s’han reparat peces museogràfiques del Museu Nacional de Ceràmica González Martí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 3 =