Ribó creu que el tractament d'aigua en séquies és "una bona idea", però no està "convençut que siga la definitiva"

Mollà anuncia que les mesures començaran "de forma immediata" encara que diu que serà "quan els tècnics consideren que és el millor dia"

Guardar

ribo_agua
ribo_agua

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que el tractament d'aigua en les séquies per a evitar nous abocaments que durà a terme la comissió tècnica de platges és "una bona idea" i una "solució estupenda", encara que ha apuntat que no sap si podrà resoldre el problema. "Em sembla una bona idea, no estic convençut que siga la idea definitiva, però avançarem en aquesta direcció", ha subratllat.

Així s'ha pronunciat aquest dijous el primer edil a ser preguntat pels mitjans de comunicació, després que aquest dimecres la Comissió tècnica permanent de platges acordara que les mesures més immediates en el tractament de les zones afectades per bacteris passen fonamentalment pel tractament i la desinfecció, de manera intermitent, de les aigües puntualment afectades en la xarxa de sanejament, des del punt d'emissió, per a així garantir completament la qualitat de les aigües abans que arriben a les zones de bany.

"Em sembla una solució estupenda. No sé si podrà resoldre el tema, però hem de treballar perquè desaparega, perquè no és bo que un dia ens trobem amb una platja tancada, d'ací, d'Alboraia o Alcossebre, i un altre dia la puguem obrir", ha subratllat Ribó.

Així mateix, l'alcalde ha ressaltat que és una situació que cal "erradicar". "Per desgràcia sembla una contaminació difusa a la qual se li ha de donar una gestió com la que es planteja. Em sembla una bona idea, no estic convençut que siga la idea definitiva, però avançarem en aquesta direcció", ha destacat.

Per part seua, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que aquestes mesures començaran "de forma immediata", encara que ha puntualitzat que és una qüestió "tècnica", per la qual cosa arrancarà "quan els tècnics consideren que és el millor dia per a fer-ho".

La consellera ha assenyalat que aquestes mesures s'insereixen en un pla que va "més enllà d'aquesta qüestió urgent i puntual" i ha apuntat que estan realitzant una radiografia en els municipis per a "identificar quins són els seus punts febles en gestió d'aigües residuals que provoquen abocaments que no són desitjables".

"Han d'estar ben connectats a la xarxa i saben que han de fer diferents actuacions. Hi ha moltes d'elles que tenen molt impacte i abast i hauran de programar-se per part dels ajuntaments", ha explicat, al mateix temps que ha assegurat que es prendran "mesures adequades perquè el que enguany han sigut episodis puntuals, que lògicament no han de tornar a repetir-se, any a any anem solucionant".

Destacats