25n
Orgull
Orgull

Ribó advoca per "correccions bastant significatives" per al PAI del Grau perquè no li agraden "moltes coses"

L’alcalde destaca l’obertura del 98% del Parc Central i assegura que aqueix 2% s’obrirà “en un terme no massa gran”

Ribó advoca per "correccions bastant significatives" per al PAI del Grau perquè no li agraden "moltes coses"
28/08/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dimarts que no li agraden “moltes coses” del Pla d’Actuació Integrada (PAI) del Grau i ha apostat per realitzar “una sèrie de correccions bastant significatives” en el projecte.

Així s’ha manifestat aquest dimarts el primer edil després de ser preguntat pels mitjans de comunicació sobre aquest assumpte durant la seua visita a les obres del pàrquing de la plaça Ciutat de Bruixes.

L’alcalde ha puntualitzat algunes de les “moltes coses” que no li agraden del disseny, com que “no respecte” els 145 metres que tenia el riu abans que es realitzara el circuit de Fórmula 1. “S’ha de tornar a aqueix espai, perquè hem de pensar en un espai per a tots els valencians, que és la prolongació del passeig al mar”, ha explicat.

Així mateix, Ribó ha qüestionat que no estiga previst el soterrament de les vies del tren, alguna cosa que creu “fonamental”, perquè, al seu judici, no poden pensar “solament” en el PAI del Grau, sinó que han de pensar també en el Parc del Túria, que “no es pot perllongar” sense soterrar les vies del tren, i a Natzaret Moreres com a “element fonamental”.

En aquest sentit, Ribó ha sostingut que no creu que siga la solució “més raonable” altres punts com la destrucció de la caserna de la Guàrdia Civil, o altres edificis, com el de la Conselleria d’Agricultura. “No creiem que siga la solució més raonable. Des del meu punt de vista s’han de fer una sèrie de correccions bastant significatives”, ha ressaltat.

En la mateixa línia es va manifestar la passada setmana la portaveu municipal de València en Comú (ValC), María Oliver, qui va defensar que el PAI del Grau “no pot iniciar-se sense contemplar el previ soterrament de les vies”.

TERRENY DISPONIBLE “FA MOLT POC”

Quant a les obres del Parc Central de València, l’alcalde ha destacat que el 98 per cent del parc està obert i ha assegurat que el 2% restant s’abordarà en un terme “no massa gran”, ja que es va retardar pels problemes amb el concessionari Juan Giner, que tenia els seus vehicles en reserva en els terrenys del Parc Central.

En aquest sentit, Ribó ha explicat que la part que encara no està oberta es deu a un retard “molt important”: “Amb un concessionari –en al·lusió a Juan Giner– vam haver de recórrer als tribunals per a solucionar el tema, perquè no ens va donar facilitats”, ha lamentat.

“El terreny ho hem tingut disponible fa molt poc temps, però el 98% del parc està obert, les fotos ho diuen amb molta claredat. El fet que el 2% no es puga obrir de moment no vol dir que la resta no es puga. En un terme no gaire gran ho podrem abordar”, ha assegurat el primer edil.

SARRIÀ: el PAI del Grau “està obert a debat” però “no és ajornable”

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible de València, el socialista Vicent Sarrià, ha subratllat aquest dimarts que el projecte del Pla d’Actuació Integrada (PAI) del Grau “està obert a debat i aportacions”, però “no es tracta d’un debat ajornable perquè d’ell depén completar la façana marítima”.

Sarrià ha respost així a l’alcalde, Joan Ribó (Compromís), que aquesta jornada ha assegurat que no li agraden “moltes coses” del PAI, com que “no respecte” els 145 metres que tenia el riu abans que es realitzara el circuit de Fórmula 1, i ha apostat per realitzar “una sèrie de correccions bastant significatives” en el projecte.

En un comunicat, el socialista ha indicat que s’ha reunit en diverses ocasions amb el primer edil per a “explicar-li la proposta”, de la mateixa manera que ha avançat que s’asseurà durant la setmana vinent amb la portaveu de València en Comú (ValC), María Oliver.

Ha defensat així que “resoldre el PAI del Grau en aquest mandat és un dels reptes marcats des d’Urbanisme”, doncs ha recordat que “es tracta d’un dels grans fiascos que va deixar l’anterior equip de govern”.

Amb aquest objectiu, Sarrià ha explicat que, fa un any, el ple municipal va encarregar a Aumsa la redacció d’un nou projecte d’urbanització que “atenguera els principals reptes d’aquest sector tan complex”.

Entre ells, s’ha referit al soterrament de les vies del tren, la solució hidràulica al llit i el seu sanejament, perquè “permeta el condicionament de l’últim tram del Jardí del Túria, i la connexió amb Natzaret. També “el pagament dels 40 milions d’euros a la Generalitat per les obres d’urbanització dels vials que pertanyien al circuit de Fórmula 1”.

Per a l’edil, el projecte “dóna una resposta adequada a aquests reptes” i ho fa “atenent les directrius de qualitat urbana recentment aprovades”. “És un document obert i són benvingudes totes les aportacions, però no es tracta d’un debat ajornable perquè d’ell depén completar la façana marítima, la connexió de Moreres i Natzaret amb el conjunt de la ciutat. En aquest sentit, debatrem amb qui siga necessari”, ha recalcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 20 =