25n
25N
25N

Ribó confia a aconseguir un acord amigable amb la Fundació Blasco Ibáñez

Ribó confia a aconseguir un acord amigable amb la Fundació Blasco Ibáñez
09/01/2019 -

«En el Govern de la Nau som els primers interessats en què Blasco Ibáñez tinga un pes important en la vida de la ciutat, i l’hem demostrat», ha manifestat l’alcalde de València, Joan Ribó, en relació la polèmica suscitada pel llegat de l’autor valencià. Ribó ha recordat que en 1996 es va fer una cessió a l’Ajuntament «i en aquests moments és el propietari d’eixos fons, de manera que el que planteja la Fundació Centre d’Estudis Blasco Ibáñez és un objectiu impossible: que retornem tota una sèrie de documentació que en el seu moment va ser cedida. Ni jo ni ningú pot donar alguna cosa que és de l’Ajuntament“.

Ribó ha recordat que en 2017 es va celebrar l’any Blasco Ibáñez, i van ser organitzats multitud d’actes que tenien el denominador comú de reivindicar la figura i l’obra de Blasco Ibáñez. «Editàrem llibres, organitzàrem conferències i actes i duguérem a terme una important reivindicació d’un valencià tan il·lustre, per la qual rebérem nombrosos reconeixements», ha dit Ribó, que ha comentat que ell, personalment, sempre recorda, per exemple, que va ser Blasco Ibáñez qui va crear la Universitat Popular de València.

Ha assenyalat que l’Ajuntament sí que ha proposat a la citada Fundació signar un conveni de més llarga durada, augmentar la dotació econòmica i també buscar la participació i implicació de la Generalitat. «Espere que aquest assumpte es puga resoldre d’una manera amigable i no calga recórrer als tribunals», ha assenyalat abans de comentar que «Blasco Ibáñez és una figura molt important per a tots els valencians i valencianes que nosaltres volem dignificar i potenciar».

S’ha referit a l’existència d’«informes jurídics municipals que són contundents i diuen que eixos fons són propietat de l’Ajuntament i no es pot revertir. D’alguna forma està molt clar que quan es fa una cessió i es compleix, no es poden tirar arrere i nosaltres no podem tirar-la arrere».

Ha insistit que per part del Govern de la Nau «estem treballant per a acostar postures. Però no podem retornar el llegat a la Fundació perquè prevaricaríem».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

torrent