25n
Orgull
Orgull

Ribó veu que la condonació del 77% del deute de la Marina és un "pas de gegant" però "insuficient"

Llorens diu que el gran repte són els Coberts 4 i 5, els DOCS posicionar La Marina com a referent en gestió de fons públics

Arxiu

Ribó veu que la condonació del 77% del deute de la Marina és un "pas de gegant" però "insuficient"
23/08/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que l’anunci que l’Estat assumirà 350 milions del deute de la Marina, contreta pel Consorci València 2007 per a les obres de l’America’s Cup, és un “pas de gegant” encara que creu que encara “insuficient”, per la qual cosa considera que s’ha de seguir negociant. Aquest import suposa, segons ha dit, el 77 per cent del deute i ha recalcat que no es tracta d’una “concessió gratuïta” sinó que és “fruit d’un bon treball de la Marina”.

Així ho ha explicat l’alcalde de la ciutat en declaracions als mitjans, després de la reunió que ha mantingut aquest dijous amb el director general del Consorci de la Marina Real de València, Vicent Llorens, una trobada que estava convocat amb antelació, però que es produeix just un dia després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que va acordar aqueixa mesura.

Ribó ha indicat que, en els últims dos anys, La Marina “està treballant bé”, ja que els seus ingressos han crescut un 62 per cent, així com els seus usuaris, que han augmentat en un 80%. Per aquesta raó, ha assegurat que l’últim balanç, “deixant de costat els deutes, és un balanç d’execució anual en positiu”.

El primer edil ha explicat que el deute total ascendeix a 454 milions d’euros –477 milions si es tenen en compte els costos de reposició per valor de 23 milions contrets amb l’Autoritat Portuària de València i que el Consorci no reconeix–. Del total d’aquesta quantitat, 369 milions corresponen a la quantitat prestada per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), mentre que la suma restant correspon a l’Autoritat Portuària i al Banc Santander.

És a dir, segons ha concretat, el Consorci li deu al Santander una pòlissa de 6,06 milions d’euros i un deute derivat de 60,69 milions. Amb l’APV, manté un deute de 18,15 milions i una altra no reconeguda amb uns costos de 23,29 milions.

Llorens, per la seua banda, ha expressat que La Marina “ja no és un problema d’aquesta ciutat”, sinó que forma part d'”aquelles coses que solucionen i posicionen a aquesta ciutat en matèria d’innovació empresarial, economia del coneixement, nàutica, gestió de l’espai públic obert a la ciutadania”.

Així mateix, el director general ha explicat que el “gran repte” a partir d’ara són els coberts 4 i 5 i l’edifici DOCS, així com “posicionar a la Marina com un gran referent en matèria de gestió de fons públics, de fons europeus”. Al seu judici, la condonació del deute és una concessió “de justícia” amb la ciutat de València, al mateix temps que “valida” les polítiques i projectes que s’estan desenvolupant”.

“PENDENTS” DEL NOMENAMENT DE NOUS REPRESENTANTS

Ribó ha comentat que estan “pendents” que el Consell de Ministres nomene als seus nous representants en el Consell Rector del Consorci. “Esperem que siguen nomenats immediatament”, doncs “necessitem reunir al Consell Rector perquè hi ha molts temes que resoldre, molts temes de caràcter urgent, entre ells la concreció de tota aquesta operació magnífica que és reduir el 77% del deute de la Marina”, ha manifestat.
A més, l’edil ha assegurat que no estava al corrent de les negociacions entre el president del Govern, Ximo Puig, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, en el CPFF i ha explicat que li van notificar la situació “uns moments abans”. No obstant això, ha dit que aquest era un tema “que estava en totes les agendes”.

Preguntat per com queda ara la posició del Govern després de condonació del deute, Ribó ha recalcat que l’executiu central “en cap moment ha expressat la seua voluntat d’eixir-se del Consorci”, on està al 40%, igual que la Generalitat.

RECERCA DE LA COMISSIÓ EUROPEA

Preguntat per com afecta la decisió del Govern a la recerca duta a terme per la Comissió Europea sobre el préstec que l’ICO va concedir al Consorci València 2007, Ribó ha insistit que és un tema “absolutament independent”. “Nosaltres donarem tota la informació que es plantege, crec que és un tema que no afecta”, ha assegurat.

Llorens, que ha manifestat que la investigació “ve pràcticament d’uns cinc anys”, ha explicat que en l’anterior legislatura “va haver-hi una denúncia per part d’un club esportiu pel tema de preus” i que va ser desestimada pel servei de Competència de la Generalitat. “En aqueix moment van presentar una denúncia a la Unió Europea pel tema de l’aportació de fons públics”, ha afegit.

El director general ha indicat que es troben “en un procés de donar informació” i ha assegurat que han de ser “prudents”: “Mai saps molt bé quins són els paradigmes de la UE per a aquestes coses”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + deu =