caixa popular

Ribó: 'Celebrem el centenari d'esta estació però també l'esperança de tindre les solucions ferroviàries que València necessita'

Ribó: 'Celebrem el centenari d'esta estació però també l'esperança de tindre les solucions ferroviàries que València necessita'
08/09/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat aquest matí que el primer centenari de l’Estació del Nord, en els actes del qual ha participat junt amb el president d’ADIF, Juan Bravo, i el subdelegat del Govern, José Vicente Herrera, coincideix amb un “moment d’esperança” en el qual s’estan fent “passos importants i significatius” perquè València puga comptar amb les infraestructures ferroviàries que necessita: canal d’accés, túnel passant, nova estació i Parc Central; “perquè al més prompte possible puguem tindre a València una situació comparable a la de la resta de ciutats espanyoles i aquesta ciutat puga ser un impuls, i no un retard, en l’execució del Corredor Mediterrani”.

“És un goig celebrar aquest centenari i poder manifestar la satisfacció de tindre una estació emblemàtica que és un punt de connexió fonamental i de relació de la gent que ve a la ciutat”, ha afirmat Ribó després d’haver assistit a la descoberta de la placa commemorativa col·locada en el vestíbul de l’Estació del Nord per la Federació d’Amics del Ferrocarril de la Comunitat Valenciana i d’haver visitat l’exposició “Filatèlia Ferroviària”, que pot veure’s fins al 17 de setembre en la Sala del Centenari de la mateixa estació.

“Celebrar aquest centenari és també, d’alguna manera, un cant d’esperança perquè en aquests moments estem donant passos importants i significatius que en un futur estic segur que van a fer possible arreglar tot el relacionat amb el Parc Central, canal d’accés túnel passant, l’estudi informatiu del qual ha aparegut ja en el Butlletí Oficial de l’Estat”, ha afirmat Joan Ribó, que ha qualificat l’actual moment de “pas endavant” i ha ressaltat el paper exercit per l’Estació del Nord des del mes d’agost de 1917. “Una estació que simbolitza d’una banda el passat i per un altre l’esperança que molt ràpid, al més prompte que siga possible, puguem tindre a València una situació comparable a la de la resta de ciutats espanyoles, i sobretot que aquesta ciutat puga ser un impuls, i no un retard, en l’execució del Corredor Mediterrani”.

Ha expressat Joan Ribó la seua satisfacció que “s’estiguen donant passos, encara que eixos passos per descomptat els hem de consolidar, però des d’una visió d’esperança”.

No s’ha volgut pronunciar sobre el paper de la ja centenària Estació del Nord, “perquè la construcció de la nova estació és l’assumpte que està una mica més verd. Hi havia un projecte inicial que s’ha de modificar, i queda pendent tot el relatiu al canal d’accés, un projecte en el qual ja s’està treballant, com va dir en el seu moment el Ministre de Foment, Iñigo de la Serna. En qualsevol cas aquesta és una estació amb un simbolisme molt especial per a València.”

Ha insistit Ribó que hui era un dia de satisfacció i d’esperança. “Que a mi m’agradaria que fóra més ràpid? Evidentment Què em queixe que s’haja tardat tant, dels retards del passat? Evidentment. Però hui anem a plantejar-ho des de la perspectiva que aquesta estació seguisca funcionant i que continuem avançant en tota la resta. Des de l’Ajuntament de València seguirem atents i vigilants, però vull transmetre la idea que s’estan donant passos.”

El president d’ADIF, Juan Bravo, ha reiterat les paraules de l’alcalde després d’agrair al president de la Federació d’Associacions d’Amics del Ferrocarril de la Comunitat Valenciana “la iniciativa que ens ha permés assistir hui a aquest acte commemoratiu de l’Estació València Nord, que va ser símbol de la puixança del ferrocarril i que i coincideix el seu centenari amb una etapa nova per a València des del punt de vista de les infraestructures ferroviàries.”


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 17 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats