25n
25N
25N

Ribó celebra que Fira València funciona i destaca els beneficis d'enguany

Ribó celebra que Fira València funciona i destaca els beneficis d'enguany
24/05/2018 -

L’alcalde de València i president del Patronat de Fira València, Joan Ribó, ha celebrat hui els «resultats positius» de Fira València. Concretament, enguany esta institució organitzadora de certàmens ha incrementat, en relació amb les xifres de l’any anterior, un 6,8% (fins als 20,06 millones de euros) els seus ingresssos d’explotació.

L’alcalde ha donat compte d’estos resultats al terme de la reunió del Patronat de Fira València que s’ha celebrat hui amb l’objectiu de tractar dos punts fonamentals: l’aprovació dels comptes de l’any passat i la modificació estatutària per avançar en els canvis del pròxim procés de restructuració de l’entitat.

Pel que fa als comptes, l’alcalde ha assegurat que els resultats «són positius, tant per a l’any 16 com el 17», i ha destacat «que això indica una cosa important, malgrat que l’any 2017 és un any impar i és un any de mínims en els ingressos de Fira València, hem tingut uns resultats positius». «I en parlar dels ingressos hem de resaltar una dada positiva, i és que, finalment, hem cobrat els més de 600 mil euros de la celebració d’un congrés que el Partit Popular va celebrar a Fira València»

«Jo vull ressaltar que Fira València funciona i a mi em congratula perquè és un símptoma que les coses a València s’estan fent be, estan tirant endavant, a pesar de la pesada càrrega que tenim del passat i que ara estem arreglant».

Quant al compte de resultats de 2017, el president de Fira València, José Vicente González, ha explicat que la direcció de Fira València, «havia pressupostat un resultat pràcticament 0, perquè és un any imparell i en els anys imparells no hi ha fires biennals importants». «Malgrat això, hem tingut un resultat positiu, de 950.000 euros, en els quals no estan inclosos 620.000 euros recuperats de l’esmentat deute que mantenia un partit polític, ja que en lloc d’incloure’ls en els resultats ordinaris hem preferit incloure’ls en els resultats extraordinaris», ha concretat.

«Per contra, ha explicat José Vicente González, en negatiu està la previsió que hem hagut de fer per l’ERE, de 2.900.000 euros, amb criteris de prudència comptable. Això està en seu judicial, no sabem què decidirà el jutge sobre les reclamacions. Hem preferit ser molt prudents i si la previsió és excessiva, l’any que ve hi haurà un ingrés extraordinari, i si no ho és, hi haurà un resultat negatiu extraordinari. Creiem que són uns números fets amb molta prudència».

REESTRUCTURACIÓ DE FIRA VALÈNCIA

Pel que fa als acords del Patronat, a més d’aprovar per unanimitat els comptes de Fira València, s’ha parlat també sobre el procés de reestructuració d’esta entitat. L’alcalde ha manifestat: «Ara cadascú ha de fer els seus deures i a l’Ajuntament li pertoca, des de Patrimoni, introduir els canvis que corresponguen».

Per la seua banda, José Vicente González ha dit «que segueix avançant després de la reunió de la comissió de seguiment». «La Conselleria d’Hisenda ha d’anar recollint i transferint el deute de Fira València a la pròpia conselleria, i això és una cosa que ja s’està fent. No depèn únicament de la conselleria, sinó també dels bancs, però tot funciona normalment», ha afegit.

Per últim, en parlar de la modificació dels estatuts, «al patronat s’ha presentat hui les línies generals i un esborrany sobre les reformes dels estatuts, perquè en el termini d’un mes aporten totes les modificacions i suggeriments que consideren necessaris, amb un criteri de tocar el mínim possible els estatuts perquè es puga fer esta transformació de Fira València com està previst en el Decret llei».

«Hem de complir amb una sèrie d’indicacions com, per exemple, que la institució comercial no ha d’entrar en el perímetre fiscal de la Generalitat. Una vegada que la Generalitat absorbeix el deute de Fira València, volem funcionar amb els nostres propis ingressos i despeses. Estem creixent de pressa, hem crescut un 21 % si comparem l’any 2017 amb el 2015 (anys imparells). Això obeeix a dues raons: que l’economia està millor i que es gestiona com s’ha de gestionar».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + dos =

bombers
CCCC
bombers