25n
25N
25N

Ribó celebra l'impuls del Consell que protegirà l’horta

Ribó celebra l'impuls del Consell que protegirà l’horta
03/12/2020 -

El Consell de l’Horta donarà el seu tret d’eixida definitiu en la reunió del seu consell executiu que s’ha convocat per al pròxim 15 de desembre, segons ha celebrat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la reunió de la comissió de seguiment i control d’aquest consorci que conformen Ajuntament, Generalitat i Diputació de València. Durant aquesta trobada, que s’ha desenvolupat telemàticament, “hem impulsat l’esmentat consell defensor de la marca ‘l’Horta’, amb què volem aconseguir que aquest espai torne a ser el rebost de la ciutat i dels pobles de l’àrea metropolitana”.

Amb aquestes paraules, l’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha fet ressò de la seua reunió amb la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Energètica, Mireia Mollà. “Hui hem acordat la celebració de la comissió executiva i conseqüent constitució de l’òrgan de govern del Consell de l’Horta, un pas amb què es consolida aquest ens, i el seu objectiu que és la protecció d’aquest ecosistema valencià de l’Horta, així com el seu model productiu”. “A més –ha afegit Joan Ribó- aquest consorci desenvoluparà tasques fonamentals per definir i millorar el treball de llauradors i llauradores”.

La trobada de hui s’ha emmarcat en el primer aniversari de la declaració de regadiu històric de l’horta de València com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM), un reconeixement de la FAO a aquest entramat d’artèries fluvials que nodreixen d’aigua la més de 6.000 xicotetes explotació que integren el pulmó verd periurbà.

En la reunió del pròxim dia 15 participaran representants de les corporacions locals, d’organitzacions agràries, d’entitats ecologistes i de la societat civil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dos =