Ribó posa Bombas Gens com a exemple de potència cultural de València

Guardar

Bombas -Gens
Bombas -Gens

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat aquest matí el centre d'art Bombas Gens, que ha posat com a exemple del potencial cultural de la ciutat «que guanya força dia a dia», i també dels fruits de la col·laboració públic-privada per a dotar València i els seus barris d'«infraestructures de primera magnitud que dignifiquen tota la ciutat i, en aquest cas, especialment el barri de Marxalenes». Vora 67.000 persones han visitat Bombas Gens des que va concloure la seua rehabilitació i va obrir les seues portes com a centre d'art, al juliol farà un any.

«És un projecte en el qual des del primer moment hem treballat amb il·lusió des de diferents regidories del Govern de la Nau, també per a resoldre alguns aspectes complicats i derivats del fet que en passades legislatures no estava planificada aquest destí cultural i artístic. Estic molt satisfet. És una infraestructura cultural de primera magnitud per a la ciutat, que dignifica a tota València i especialment al barri de Marxalenes», ha afirmat Joan Ribó, alcalde de València, després de la visita que hui ha realitzat al centre d'art Bombas Gens, on ha tingut com a amfitriones a Susana Lloret, directora general de la Fundació Per Amor a l'Art, i a la directora del centre, Nuria Enguita.

«Cal destacar també els aspectes de tipus social i de dinamització cultural del barri que s'estan escometent des d'ací, i per damunt de tot la col·laboració cultural entre les iniciatives privades i les administracions públiques. Crec que Bombas Gens n'és un exemple molt bo, un dels millors. La iniciativa privada té moltes coses que pot fer, i nosaltres hem d'ajudar, impulsar i col·laborar braç a braç perquè la potència cultural d'aquesta ciutat vaja guanyant dia a dia. El de Bombas Gens és un cas que prestigia tota la ciutat de València, que li dóna molta força, i açò em satisfà», ha afegit Ribó, que ha pogut visitar les diferents exposicions, el jardí artístic, el celler datat d'entre 1490 i 1510 i el refugi construït, i ara rehabilitat, en aquesta antiga fàbrica de bombes hidràuliques.

Susana Lloret, directora general de la Fundació Per Amor a l'Art, ha assegurat que «tenim molt a agrair a l'alcalde i a l'equip municipal que ha estat durant tot aquest temps donant suport perquè açò tirés endavant en temps i hora com nosaltres teníem previst». Lloret ha citat, entre altres, les delegacions d'Activitats i d'Urbanisme, que «tant han contribuït al fet que el centre d'art Bombas Gens poguera obrir les seues portes. Eixa ajuda ha sigut molt important i solament puc tindre paraules d'agraïment i reconeixement de tots els que treballem ací i esperem estar a l'altura de les expectatives».

CIRCUIT FÓRMULA 1

A la petició d'una valoració sobre la decisió del fiscal de demanar que l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, siga processat en relació amb la construcció del circuit de Fórmula 1, l'alcalde Joan Ribó ha respost: «Hi ha una expressió castellana que diu que tanto va el cántaro a la fuente que al final... passa el que passa. Crec que tots sospitàvem que anava a passar algun dia. El senyor Camps ha tingut moltes complicacions judicials, encara que fins al moment no n'havia eixit implicat. Ara sembla que sí». Ribó ha insistit que «és molt important que s'aclarisca aquest assumpte. Aconseguir-ho ens costarà zero euros, després de saber que el circuit i la fórmula 1 ens va costar almenys 308 milions d'euros. És un assumpte que ens ha perjudicat durament i que la justícia ha d'aclarir i establir-ne responsabilitats».

BENIMÀMET

Respecte a la petició per a dur al Ple la declaració de Benimàmet com a entitat local menor, sobre la qual també li han preguntat a Ribó, l'alcalde ha assenyalat que la comissió que ho ha sol·licitat «es va crear inicialment, abans d'arribar el Govern de la Nau, per a separar-se del municipi de València. La justícia els va dir que no, i després ens visitaren per a plantejar ser entitat local menor. En eixe trànsit de temps s'ha produït una cosa molt important: hem augmentat les juntes de districte i una de les noves és precisament la de Benimàmet. Entitat local menor i junta de districte són estructures que s'assemblen molt. Atendrem eixa petició, però ens agradaria delimitar clarament què és el que volen i quines són les diferències».

L'alcalde ha recordat que Benimàmet és el més gran dels pobles de València i ha afegit que «ens semblen bé tots els graus d'autonomia, però anem a fer-ho amb calma. Explotarem les possibilitats que atorga la junta de districte que ja té Benimàmet. L'autonomia dins del municipi per a tindre més grau d'autogovern a nosaltres ens sembla positiva, alhora que hem d'adaptar-nos a la normativa estatal».

Arxivat a:

Destacats