Ribó i els portaveus Gómez, Peris i Fuset fan un balanç dels dos primers anys

Guardar

ayuntamiento-valencia
ayuntamiento-valencia

Estabilitat, confiança, eficàcia, impuls i bona gestió econòmica, consens, diàleg, transparència, suport a les persones més necessitades i als barris més desfavorits, són alguns dels aspectes que l'alcalde Joan Ribó i els portaveus Sandra Gómez, Jordi Peris i Pere Fuset han destacat en fer balanç dels dos primers anys del Govern de la Nau, del qual l'alcalde de la ciutat ha assenyalat que "és un dels governs municipals més estables, si no el que més, entre les grans ciutats de l'Estat espanyol".

"El de la Nau és un dels governs municipals més estables, per no dir el més estable, de les grans ciutats, i així s'ha manifestat empíricament en totes les votacions que han tingut lloc en el Ple durant aquests dos anys. Això proporciona una estabilitat que nosaltres posem al servici de la gent, perquè estem treballant per a la gent de València, que sabem que vol un govern que li done confiança i estabilitat, amb uns programes que estem treballant amb resultats molt positius", ha afirmat Joan Ribó en fer balanç dels dos primers anys de Govern de la Nau al capdavant de la ciutat.

"Uns programes que no s'han acabat perquè estem en l'equador, en la meitat del mandat, però tenim molt avançats els objectius que ens marquem", ha continuat afirmant Ribó en la compareixença que ha realitzat al costat dels portaveus del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, de València en Comú, Jordi Peris i de Compromís, Pere Fuset. "A més de l'estabilitat, vull ressaltar també l'eficàcia en la gestió econòmica, perfectament constatada també empíricament en el pagament a proveïdors i en els resultats pressupostaris".

Ribó s'ha mostrat satisfet d'"una gestió que desmunta allò que la dreta gestiona millor l'economia. Doncs no. Miren vostés, vegen i comparen la situació actual amb la qual hi havia, com s'estava gestionant i com s'està gestionant, i quin és el grau d'execució pressupostària. És una situació molt positiva i estem molt orgullosos de com s'està traduint després en els projectes que hem presentat dins del Pacte de la Nau per a governar la ciutat de València durant aquests quatre anys".

SANDRA GÓMEZ

La portaveu municipal, i alhora del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha recordat que "queda molt treball per fer, però podem estar satisfets de l'espenta que hem donat a l'Ajuntament com a motor econòmic. Heretem una ciutat sense projecte i decaiguda, i li estem donant un bon impuls des del punt de vista de la dinamització econòmica amb una gestió eficaç d'àrees com la de turisme, on tots els indicadors són positius. No solament vénen més persones a visitar-nos, sinó que gasten més, i això genera riquesa i ocupació". Sandra Gómez s'ha referit al descens en 8.000 del nombre d'aturats a la ciutat aquests dos anys.

"Sabem que anem pel bon camí també amb les polítiques d'inserció sociolaboral de les persones que més dificultats tenen, i amb el projecte d'una ciutat oberta i innovadora que es relaciona amb el seu entorn i que aposta pel desenvolupament econòmic innovador", ha afegit la portaveu i responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic, que s'ha referit igualment a "l'aposta perquè la Marina siga un ecosistema d'empreses dinàmiques i innovadores".

"Hem passat de ser una ciutat referent en grans esdeveniments que al final no donaven cap tipus de rendibilitat, a ser una ciutat posada com a exemple de dinamització econòmica sostenible, que arriba a tots els barris, que busca consolidar aquells que han estat més abandonats", ha dit Sandra Gómez, qui s'ha referit també a la rehabilitació de la franja marítima, a la priorització d'iniciatives en barris del nord, com Orriols o Torrefiel, del sud, com Patraix o Sant Marcel·lí, "que estan rebent el suport de l'Ajuntament perquè no hi haja ciutadans de primera i de segona. És un treball satisfactori que estem duent a terme des de la cohesió d'un govern de diàleg, de consens, que busca sempre punts d'acord".

En opinió de Sandra Gómez, el de València "és un ajuntament de referència. Vam ser la primera gran ciutat a aprovar els pressupostos, i això és gràcies també al tarannà dels tres grups municipals de govern que busquem sempre el benefici de valencians i valencianes i deixen de costat els interessos de partit".

JORDI PERIS

El també portaveu municipal, i alhora de València en Comú, Jordi Peris, ha destacat "alguns dels nous camins que ha obert aquest Govern de la Nau en àrees que havien estat abandonades i oblidades per part del govern municipal anterior, com les de transparència, participació o dret a la vivenda. Són camins que no havien estat explorats en aquest Ajuntament i que suposen canvis importants i transformacions en la manera de treballar i en les dinàmiques quotidianes".

Ha assegurat que l'impuls en matèria de participació "ha suposat que aquest Ajuntament es posara a treballar al servici de les demandes ciutadanes, i això és un canvi molt important que està incorporant noves formes i noves cultures". Peris ha aprofitat per a agrair la col·laboració i l'esforç personal que ha suposat per a tot el personal de l'Ajuntament obrir "moltes d'aquestes iniciatives que hem posat en marxa, que abans no tenien ni regidories, i, si les tenien, estaven absolutament infradotades de recursos i de personal. Són canvis molt importants que estan donant bons resultats i són beneficioses per a la nostra ciutat".

Ha recordat el treball que queda per fer. "Estem a mig camí, però cal recordar els problemes a què vam haver d'enfrontar-nos quan arribàrem i, sobretot, la situació d'emergència social que ens vam trobar". Igualment s'ha referit a la situació particular de barris com Orriols o el Cabanyal "que requereixen molt de treball per la nostra banda, però insistirem en aquesta línia iniciada per a canviar les formes d'abordar els problemes i resoldre'ls".

Finalment ha destacat el valor "en si mateix, del govern de coalició que tenim, un govern format per tres partits que és reflex de la pluralitat i la diversitat d'opcions polítiques en aquesta ciutat. El fet que hàgem treballat al llarg d'aquests dos anys de la manera en què ho hem fet és, en si mateix, un valor d'un govern plural que dialoga, que arriba a acords i que resol les diferències per a tractar de trobar sempre les millors solucions i les millors opcions per a la ciutat. Un govern que pensa en la gent d'aquesta ciutat".

PERE FUSET

El portaveu de Compromís per València, Pere Fuset, ha comparat la València que va trobar el Govern de la Nau amb una casa en ruïnes. "València era com una casa en ruïnes en la qual ens vam posar el casc, ens arromangàrem i començàrem a apuntalar aquells aspectes que més amenaçaven de caure. Estem treballant per rehabilitar la ciutat i tenim les prioritats molt clares. Per això començàrem per augmentar significativament, en més d'un 47 per cent, la despesa social, invertint en les persones i els barris amb majors necessitats".

Fuset ha assenyalat que el Govern de la Nau sempre ha tingut "ben clares" les prioritats d'"un programa de govern que a mitjan mandat ja està executat en un bon percentatge, encara que això no vol dir que hàgem de confiar-nos, sinó ser molt exigents perquè la ciutadania cada vegada ho és més".

Com a demostració d'aquesta claredat de prioritats s'ha referit a "augments pressupostaris significatius en aspectes com la neteja o la jardineria, que en els últims anys havien patit successives retallades. Igualment, teníem clara la prioritat que a cap valencià se li poguera tallar el subministrament d'aigua o d'electricitat per no poder pagar les factures, o que cap banc poguera llevar-li la seua casa per no pagar la hipoteca". També ha destacat les millores cap a una mobilitat sostenible.

En la seua intervenció ha fet una especial referència a la transparència i la lluita contra la corrupció. "Ara, quan es parla de corrupció, es parla de passat, ja no es parla de present. Quan es parla de present, i sobretot del futur de València, de com està en el mapa de les ciutats, és per si mateixa, per la seua gent honrada, per les seues Falles, Patrimoni de la Humanitat, per la seua horta, per la seua Albufera, per ser la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible i per tantes altres coses positives que demostren i mostren el que és aquesta València real per la qual treballem".

REPTES DE FUTUR

Finalment, en ser preguntat Ribó pels reptes de futur, ha contestat que "hi ha molts reptes, tot ells recollits en el Pacte de la Nau, en els quals treballarem". Per enumerar-ne algun com a exemple, s'ha referit a la gestió d'algunes escoletes municipals "que volem recuperar quan acabe la concessió perquè les gestione directament l'Ajuntament". També ha parlat d'"intensificar el treball en barris com el Cabanyal, Orriols o Natzaret" i ha ressaltat la col·laboració amb la Generalitat i l'Estat "en relació amb la Marina de València, el Parc Central o la T2 del tramvia. També volem treballar en política de vivenda, que ens preocupa molt. Estem fent coses com el Pla de Lloguer, però volem continuar seriosament, perquè fins ara no hi havia cap política de vivenda".
Destacats