25n
25N
25N

Ribó: "L'Ajuntament respectarà escrupolosament les mesures que marquen perquè el primer és la salut"

L’alcalde assegura que “hui, si no s’indica el contrari, seguiran els actes fallers programats”

Ribó: "L'Ajuntament respectarà escrupolosament les mesures que marquen perquè el primer és la salut"
10/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat aquest dimarts que, de moment, no tenen “cap indicació diferent” d’actuació per l’epidèmia de coronavirus davant les Falles, però ha recalcat: “L’Ajuntament, per descomptat, respectarà escrupolosament les mesures que ens marquen perquè el primer és la seguretat i salut de les persones”.

“En el moment en què es produïsca algun canvi, automàticament posarem en marxa totes les accions i possibilitats que es contemple. En aquests moments, València, amb les dades que tenim de persones infectades, no es troba en la situació ni de Vitòria ni de Madrid, però estarem pendents de l’evolució diària”, ha afegit Ribó.

“Hui, si no s’indica el contrari, seguiran els actes fallers programats”, ha manifestat, per a subratllar que el consistori continuarà “seriosament i escrupolosament” les indicacions dels epidemiòlegs “siguen les que siguen, des de mantenir la situació actual fins a prendre qualsevol mesura que se’ns indique”.

Tal com ha explicat, la posició del Govern Municipal “és de mantenir el funcionament de les festes mentre les autoritats sanitàries, que són les que disposen dels equips tècnics especialitzats, no indiquen el contrari”.

L’alcalde, que ha participat en la inauguració del Congrés Design&Public Polities, de la UV i València Capital Mundial del Disseny, ha assenyalat sobre aquest tema que no ha rebut cap indicació de mesures extraordinàries, però que, “per descomptat”, l’Ajuntament acatarà “totes les decisions que ens marquen perquè el primer és la seguretat i salut de les persones”.

En aqueix sentit, ha destacat que manté “una comunicació fluida” amb la consellera de la Sanitat, Ana Barceló, per a veure com està la situació. Així, ha comentat que encara que “sí que és cert que hi ha un canvi preocupant” a Madrid i País Basc que “ens fa cridar l’atenció que la cosa s’està complicant, de moment no tenim cap indicació diferent”.

El primer edil ha instat a “mantenir una actitud no alarmista i de responsabilitat”. Així, segons ha informat el consistori en un comunicat, l’alcalde ha posat l’accent que València “farà tot el que indiquen les autoritats sanitàries que s’ha de fer, però sense caure en l’alarmisme, ja que això tampoc ajuda a una major seguretat de les persones davant la malaltia”.

Ribó ha subratllat la importància de “mantenir una postura seriosa i científica” i ha garantit que, des de l’Ajuntament de València, “nosaltres mantindrem aquesta postura: seguir automàticament i rigorosament totes les mesures que facen falta; però no alarmant ni generant pànic”.

“Òbviament, els qui han d’assenyalar com actuar són els epidemiòlegs i nosaltres hem de continuar seriosament i escrupolosament les indicacions, siguen les que siguen, des de mantenir la situació actual fins a prendre qualsevol mesura que se’ns indique”, ha indicat.

PERSONES DE RISC I MAJORS

L’alcalde de València ha demanat a la ciutadania “que assumisca amb tota serietat les mesures personals d’higiene i desinfecció, sobretot les persones majors o amb malalties de risc, i que aquestes eviten acudir a grans concentracions”.

Ribó també ha explicat que, atés que la situació a València és “de contenció”, no s’han adoptat mesures excepcionals en el funcionament de l’Ajuntament ni en les relacions de la corporació.

“En el moment en el qual hi haja novetats significatives, automàticament convocaré una reunió de la Junta de Portaveus i a tots els grups municipals; però en aquests moments no hi ha cap novetat, i hui, si no s’indica el contrari, seguiran els actes fallers programats”, ha recalcat.

REPERCUSSIONS

Per part seua, el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana, ha indicat aquest dimarts, respecte a les repercussions del coronavirus en les festes i en sectors econòmics vinculats a elles que se sabrà “realment quan acaben les Falles”.

Galiana s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a presentar la campanya ‘Civisme en Falles’, preguntat per cancel·lacions d’allotjaments a València per a assistir a aquestes celebracions davant l’evolució del coronavirus i per si els empresaris del sector hoteler han traslladat algun tipus d’inquietud per aquesta circumstància al consistori.

“No puc contestar a això. La patronal tindrà els seus números”, ha agregat l’edil, que ha insistit que no sap “dir quan s’està cancel·lant”. El responsable de Cultura Festiva ha ressaltat que “tot el tema de coronavirus sabrem com ha impactat realment quan acaben les Falles”.

No obstant això, ha apuntat, com aquest dilluns va fer també l’alcalde, que cal tindre en compte que el dia gran de les Falles de 2020, el de San José, cau en dijous i no en cap de setmana com en altres ocasions, una circumstància que podria influir en l’assistència de públic.

“També és cert que aquestes Falles són especials perquè cauen en dijous –el dia de San José–. No és com altres anys que ha caigut dilluns o dimarts i hi ha hagut més reserves hoteleres”, ha exposat sobre aquest tema Carlos Galiana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =