25n
25N
25N

Ribó reitera la intenció de l'Ajuntament de personar-se en el cas Assut quan siga possible després del rebuig del jutjat

EP

Ribó reitera la intenció de l'Ajuntament de personar-se en el cas Assut quan siga possible després del rebuig del jutjat
30/04/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dimarts la intenció de l’Ajuntament de la ciutat de personar-se, quan siga possible, en el cas Assut, en el qual s’investiguen ‘mossegades’ amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d’obra pública del consistori van realitzar al bufet de José María Corbín, cunyat de l’exalcaldessa morta Rita Barberá.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera abans del ple en el qual s’ha designat als membres de les meses electorals per als comicis del 26 de maig, preguntat per la decisió de la magistrada del Jutjat d’Instrucció número 13 de València de rebutjar la petició de l’Ajuntament de personar-se com a acusació particular en aquest cas.

La jutgessa ha denegat la petició municipal en considerar que aqueixa personació és “prematura” posat que en la causa, declarada secreta, “no apareixen indicis de lesió dels interessos” de l’Ajuntament.

En el mateix sentit es va pronunciar a mitjan abril la Fiscalia Anticorrupció, que es va oposar a la personació també amb l’argument de ser “totalment prematur” aqueix intent “en una causa secreta i en la qual no apareix lesió particular dels interessos” del consistori.

“Nosaltres hem enviat al jutjat la nostra intenció de personar-nos en el moment en el qual procedimentalment ens puguem personar”, ha explicat Joan Ribó, que ha agregat, com “diu el jutjat”, que “efectivament, ara no és el moment adequat perquè no s’ha alçat el secret del sumari”.

Després d’això, el primer edil ha insistit en la intenció del consistori de personar-se per a defensar “els interessos econòmics de l’Ajuntament” i aconseguir que “torne tots els diners” si finalment es determina que va haver-hi sostracció de fons municipals.

“Volem manifestar que ens volem personar en aquest cas perquè ens sembla important, perquè segons tots els indicis ha afectat els interessos econòmics de l’Ajuntament”, ha plantejat Ribó.

“QUE TORNEN TOTS ELS DINERS”

En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que davant “totes les històries de corrupció que puga haver-hi” l’objectiu del consistori valencià persegueix “una cosa molt clara”, que “retornen fins a l’últim euro que hagen robat ací”.

“Treballarem per a aconseguir que torne tots els diners a l’Ajuntament. Aquest és l’objectiu”, ha manifestat Joan Ribó, que ha repetit que es farà “en el moment en el qual s’alce el secret del sumari”.

El primer edil ha explicat que de moment, el consistori “l’única cosa” que ha fet “ha sigut advertir que ens personarem”. “El següent pas serà personar-nos en el moment en el qual s’alce el secret de sumari”, ha reiterat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

museo prehistoria