25n
25N
25N

Ribó: "Per a avançar en negociacions és imprescindible un mínim de lleialtat, així no s'avança"

Carles Desfilis

Ribó: "Per a avançar en negociacions és imprescindible un mínim de lleialtat, així no s'avança"
02/07/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha desmentit “radicalment” que Compromís i el PP hagen entaulat negociacions sobre el sou dels regidors i ha advertit: “Per a avançar en negociacions és imprescindible no introduir notícies falses i és imprescindible un mínim de lleialtat, així no s’avança”.

Així s’ha expressat el primer edil, que ha participat en la inauguració de l’acte commemoratiu del Dia Mundial del Cooperativisme, a preguntes dels mitjans sobre com es desencallarà” la negociació amb el PSPV per a arribar a un acord sobre el govern municipal i després que aquest dilluns els socialistes asseguraren sentir-se “enganyats” per uns suposats contactes entre Compromís i el Partit Popular sobre els salaris dels edils de la corporació.

Sobre aquest tema, Ribó ha dit que “el primer que recomanaria és que no es produïren notícies que són falses, com es va produir ahir amb unes suposades negociacions meues amb el PP”. Ha explicat que la Junta de Govern Local celebrada el passat 26 de juny es va aprovar una proposta sobre el personal eventual assessor que contempla que les seues retribucions fixes estaran subjectes als increments que s’establisquen per les corresponents lleis de PGE o norma equivalent per al personal funcionari.

“El que es va dir ahir que vaig negociar suposadament amb el PP està aprovat per Junta Govern, amb dos membres del PSOE, el seu portaveu i Ramón Vilar, i sis assessors que gaudeixen d’aquestes condicions que suposadament Compromís havia negociat amb el PP. Per a avançar en negociacions és imprescindible no introduir vectors, notícies falses i és imprescindible un mínim de lleialtat, així no s’avança”, ha raonat.

Ha agregat que va plantejar a tots els grups, excepte a Vox, perquè és nou, que podien contractar assessors perquè no tingueren una pèrdua”. El PP, ha continuat, “va dir que no estava en condicions de posar assessors que eren d’abans, preferia esperar, però Compromís, PSOE i Cs van entrar en aqueix tema i van contractar persones”.

I ha incidit: “Hi ha 6 del PSOE, 3 de Cs, 6 de Compromís i 3 d’Alcaldia. Evidentment que es va parlar d’això, però amb tots. Era una mecànica normal per a produir aquest document que era de Junta de Govern. Negue que fóra una negociació oculta respecte a altres temes, si no que va ser mecanisme normal que està escrit en paper i del qual es beneficien 6 assessors del PSOE”.

Sobre la possibilitat d’aplicar l’homologació dels sous de tots els regidors al que marquen els PGE, ha recordat que “en la passada legislatura els sous van estar congelats quatre anys; ara si apugen, els sous pujaran igual la resta de funcionaris; si no pugen, no, i si baixen, baixaran. El que fem és vincular-ho a la situació”.

“Jo em vaig abaixar el sou un 20 per cent i en aquest moment es pujarà 2,5 de la mateixa manera que ha pujat el límit màxim. En el passat vaig baixar un 20% i crec que ara, al final, com no tindrem increments de 4 anys, em quede en menys del 80%, crec que en el 79%”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + onze =