25n
25N
25N

Ribó creu que la campanya del PSOE "no va ser la millor": "Si et passes el dia dient ve el llop li fas la campanya"

Ribó creu que la campanya del PSOE "no va ser la millor": "Si et passes el dia dient ve el llop li fas la campanya"
03/12/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), ha considerat aquest dilluns, a partir dels resultats dels comicis andalusos celebrats aquest diumenge, que la campanya electoral del PSOE “no va ser la millor del món” perquè “si et passes el dia dient que ve el llop, estàs fent una gran propaganda a aqueix llop feroç”.

En aquest sentit, el responsable municipal ha trobat a faltar un missatge a favor de la “unitat d’acció entre les forces d’esquerres” i per a il·lusionar “a la gent progressista”.

Ribó, que ha rebut aquest dilluns als atletes guanyadors del 38 Marató València-Trinidad Alfonso EDP, s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació preguntat per les eleccions andaluses. Ha opinat que aquests comicis tenen “molts components”, entre ells, un en clau “europea” i un altre “a nivell andalús” lligat a la “baixada de la participació”, que “ha afectat més a l’esquerra que a la dreta”.

Pel que fa a l’àmbit europeu, el primer edil ha emmarcat els resultats electorals andaluses en “el declivi o la baixada general de la socialdemocràcia europea, encarnada a Andalusia en el Partit Socialista”. “Açò ha passat a Andalusia però va passar a Baviera, va passar a Bèlgica i, pràcticament, en tots els països. És una línia general”, ha assenyalat.

Després d’açò, l’alcalde ha al·ludit a “l’ascensió de l’extrema dreta” en aquest context i ha apuntat que, “d’alguna manera, explica l’entrada de VOX” en les institucions andaluses. “Aquests dos són paràmetres de tota la Unió Europea”, ha insistit.

Joan Ribó ha esmentat, a continuació, als “aspectes concrets a nivell andalús” que poden haver influït en els resultats de les eleccions a Andalusia i ha indicat que pot haver-se donat “un efecte cansament per quasi 40 anys de govern del Partit Socialista”.

El responsable municipal ha afirmat que aqueixa circumstància “es manifesta d’una forma molt clara en la baixada de la participació, que segurament ha afectat més a l’esquerra que a la dreta”. Així mateix, ha asseverat que potser “la campanya que va fer el Partit Socialista no va ser la millor del món”.

“Si et passes el dia dient que ve el llop, estàs fent una gran propaganda a aqueix llop feroç”, ha subratllat. Ribó ha exposat que “és important també plantejar-se continuar treballant en paràmetres que hem estat treballant ací –a València i a la Comunitat Valenciana–” en favor de la “unitat d’acció entre les forces progressistes, d’esquerres”.

L’alcalde de València ha comentat que “aqueixa idea és molt important” i ha lamentat que “no es va manifestar en cap moment al llarg de la campanya electoral andalusa”. “Crec que açò no va ser positiu, no va il·lusionar a la gent progressista”, ha assegurat, al mateix temps que ha considerat que en la capital valenciana i en la resta de la Comunitat Valenciana s’ha de “seguir treballant en aquest sentit”.

NO FER CAMPANYA

Joan Ribó ha agregat, en aquesta línia, que si es treballa “bé” en aquesta autonomia “no hi haurà una irrupció” de l’extrema dreta “tan significativa com a Andalusia”. “Crec que s’han conjugat diversos factors. El primer, un paràmetre europeu general i el segon, que d’alguna manera se li ha fet la campanya”, ha reiterat respecte als resultats en els comicis andalusos.

“Evidentment, nosaltres no pensem fer campanya a favor d’aquest grup en cap moment, ni en positiu ni en negatiu”, ha afegit respecte a VOX a València i en la resta de la Comunitat Valenciana. Després d’açò, ha insistit en la necessitat d'”il·lusionar a la gent d’esquerres” i “progressista” amb “voluntat de transformació de la societat”. “És el que segurament ha faltat també a Andalusia”, ha repetit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =

CCCC