25n
25N
25N

Ribó destaca el paper de les dones científiques en la reunió dels Premis Rei Jaume I

Ribó destaca el paper de les dones científiques en la reunió dels Premis Rei Jaume I
03/06/2019 -

L’alcalde en funcions de València, Joan Ribó, ha participat en la reunió dels jurats la 31 edició dels Premis Rei Jaume I, entre els quals figuren dènou guanyadors del Premi Nobel. Ribó ha destacat en la seua intervenció «el paper de les dones científiques», i ha celebrat que el tema central del manifest d’aquests guardons, en una edició a la qual concorren 218 candidatures, siga el medi ambient, «un assumpte que condiciona decisivament el benestar de les persones».

Ribó ha afirmat que els Jaume I «projecten al món el nom de València com a ciutat que promou i reconeix el treball intel·lectual i científic que repercuteix en avanços socials, en èxits, descobriments, innovacions i desenvolupaments que contribueixen a fer d’aquest món un lloc millor», i ha recordat que el prestigi d’aquests guardons «ha estat lligat sempre al dels jurats del màxim nivell mundial que tenen la difícil tasca d’elegir els guanyadors».

L’alcalde en funcions ha donat les gràcies a aquests dènou científics «per sumar el seu talent i el seu prestigi als premis i pel desig d’aportar-los a un món on els fruits de l’esforç i de la investigació, o les aportacions en l’àmbit de l’economia, la protecció del medi ambient i el desenvolupament de noves tecnologies és sempre necessària. Des de València ens proposem avançar en la sostenibilitat, la justícia social, la lluita contra els grans desequilibris mundials i en la igualtat entre homes i dones».

Posteriorment, Joan Ribó ha destacat el paper de les dones científiques i ha recordat que el 39% dels professionals dedicats a aquest camp són dones i que l’any 2015 l’ONU va proclamar l’11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. «Els Premis Jaume I també tenen la responsabilitat de donar a les dones científiques la consideració i la visibilitat que mereixen. Per a una societat més justa és necessari que tots i totes caminem en eixa direcció.»

L’alcalde en funcions ha expressat la seua satisfacció perquè el tema central del manifest que es farà públic amb motiu dels Premis Rei Jaume I siga relatiu al medi ambient. «Promoure i garantir la seua preservació és la gran causa de la humanitat, i ha de ser un dels nostres principals afanys i objectius globals tant des de l’àmbit públic com del privat. Una causa comuna davant una situació de deterioració i fragilitat que ja mobilitza el món, començant per les generacions més joves, que amb les seues mobilitzacions ens recorden una vegada i una altra que, si continuem destruint el planeta, no hi ha cap pla B que ens lliure d’un desastre irreversible».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

programacion rialto
programacion rialto
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020