25n
25N
25N

Ribó: “La recuperació d'esta crisi provocada per la pandèmia passa per la cohesió social, la dinamització econòmica i l'aposta per la sostenibilitat”

Ribó: “La recuperació d'esta crisi provocada per la pandèmia passa per la cohesió social, la dinamització econòmica i l'aposta per la sostenibilitat”
24/11/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat hui que el camí per a «recuperar-nos d’aquesta crisi provocada per la pandèmia passa per la cohesió social, la dinamització econòmica i l’aposta per la sostenibilitat». Durant la presentació de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació, Ribó ha assenyalat la necessitat d’una actuació social conjunta de totes les instàncies polítiques, econòmiques i socials per a superar la situació actual. L’alcalde ha assistit a l’acte, acompanyat pels vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo.

En acabar l’acte, l’alcalde s’ha referit a les propostes de l’Ajuntament de València basades en l’Acord marc per a la recuperació i la reconstrucció de la ciutat en l’escenari del postcovid, «que s’han d’estendre a tot el territori valencià». Tal com ha subratllat l’alcalde, es tracta d’«un acord ampli, secundat per la immensa majoria dels grups polítics municipals incloent l’oposició, que ha comptat amb les contribucions d’un ampli ventall d’experts i entitats, que ha recollit el punt de vista de la gran majoria de consells sectorials de la ciutat, i el valuós coneixement i experiència dels funcionaris i el personal municipal».

L’Estratègia Valenciana per a la Recuperació defineix les línies de gestió dels fons europeus destinats a la recuperació socioeconòmica en els pròxims anys. Tal com ha destacat l’alcalde Ribó, «la crisi de la covid-19 marcarà un abans i un després per a molta gent, i també per a les nostres ciutats. Estem en un moment de canvi, en el qual canvien les regles del joc i s’acceleren els processos de transformació». L’alcalde ha destacat el «moment d’incertesa que vivim, en el qual les dificultats econòmiques estan agreujant les situacions de vulnerabilitat social. Després de mesos de confinament on la ciutadania ha donat una resposta cívica exemplar davant una situació absolutament inèdita, és el moment que els representants públics aparquem la crispació política i treballem des del diàleg i l’acord per a donar una resposta concertada des de les institucions públiques a un escenari tan complex com l’actual», ha afirmat.

PARTICIPAR EN LA GESTIÓ DELS FONS EUROPEUS

Les línies d’acció han d’asseure’s sobre el reconeixement a les víctimes, punt de partida de la reconstrucció; i sobre una perspectiva ètica i estratègica (en clau de l’Agenda Urbana 2030) i de gènere, com a element transversal de totes les polítiques. Els paràmetres a seguir, segons la proposta municipal es basen en un element clau: garantir la capacitat dels ajuntaments. I per a això, ha reiterat l’alcalde, és fonamental que les entitats locals cogestionen i participen dels Fons europeus per a la reconstrucció.

L’alcalde ha assenyalat els elements que han de definir les noves ciutats després de l’experiència de la pandèmia, que suposa apostar per «ciutats saludables i sostenibles (ciutats dels 15 minuts, renaturalització urbana, adaptació de l’espai públic i les infraestructures urbanes…». I ha apel·lat a una fiscalitat orientada a mantenir els ingressos municipals per a poder fer front als requeriments pressupostaris addicionals derivats de la pandèmia.

«I per descomptat –ha afegit- optar per la reactivació econòmica, mitjançant un pla d’impuls al comerç local i de proximitat, la digitalització de les pimes i el comerç en línia, el suport al turisme, la promoció de la cultura, i l’agilitació de tràmits». «I en el centre de tot això, les persones», ha subratllat, amb iniciatives que permeten «replantejar els models d’habitatge, adaptar els servicis d’atenció a dones víctimes de violència de gènere i els plans d’inclusió i cohesió social, afermar l’atenció a urgències socials, i tindre en compte especialment als nostres majors».

«En definitiva –ha conclòs l’alcalde- un pacte per a donar una resposta integral, perquè el dilema no ha de ser salut versus economia, sinó que el repte és avançar en una ciutat saludable i alhora econòmicament vibrant i socialment justa, no deixar a ningú arrere al mateix temps que avancem cap a un model de ciutat ineludiblement saludable i sostenible, i treballar per a un model de territori que, a més de donar resposta a la crisi actual, ens col·loque en la direcció solidària, moderna, respectuosa del medi ambient i resilient enfront de la crisi climàtica que s’aveïna».

L’acte de presentació de hui ha tingut lloc en el Museu de les Ciències, de la Ciutat de les Arts i les Ciències, presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig. La convocatòria ha començat amb la intervenció de la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer; i ha comptat també amb la participació del doctor en Ciències Econòmiques, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i director d’Investigació de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques, Francisco Pérez. La presentació de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació ha sigut a càrrec del director general de Coordinació de l’Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =