25n
25N
25N

Ribó assisteix a l'inici del curs Edyta

Ribó assisteix a l'inici del curs Edyta
13/03/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha participat aquest matí en l’inici del curs Edyta, projecte educatiu de formació informàtica i tecnològica per a dones gitanes, organitzat per la Fundació Secretariat Gitano i la Fundació Orange. En paraules de l’alcalde, «València ha de ser una ciutat amable per a totes les persones, siga com siga la seua religió, ètnia o sexe, i en la qual puguen desenvolupar-se en igualtat de condicions».

«València és una ciutat diversa, plural i amable, on el més important és el seu capital humà», ha afirmat l’alcalde de València, Joan Ribó, durant l’inici del curs Edyta. «Vosaltres sou importants per a aquesta ciutat i per això vull agrair el treball que realitza la Fundació Secretariat Gitano per a procurar a la població gitana la mateixa igualtat d’oportunitats i drets que a la resta de la ciutadania», ha afegit.

L’Ajuntament col·labora amb la Fundació Secretariat Gitano a través de diversos convenis que pretenen abordar diferents aspectes com l’increment de la qualificació bàsica i professional de la població gitana, la millora de les condicions de vida per a la població gitana immigrant de països de l’est, així com la promoció social i laboral de la dona gitana.

«És fonamental avançar en l’alfabetització digital per a lluitar contra l’exclusió social. Per això són tan importants els projectes que se centren en la formació informàtica i tecnològica», ha argumentat l’alcalde Joan Ribó. «Pensem que és un bon camí per a dur a terme l’objectiu que a València totes les persones tinguen accés a un lloc de treball i uns drets bàsics garantits», ha expressat.

En aquest sentit, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha explicat que és «una bona notícia» l’obertura d’aquesta aula digital perquè «és fonamental que la població gitana, i especialment les dones, tinguen l’oportunitat d’aprendre amb totes les eines digitals possibles, que són absolutament necessàries en el món actual». «L’Ajuntament ha de col·laborar amb aquest tipus d’iniciatives amb l’objectiu de garantir una major igualtat d’oportunitats», ha afegit.

La directora de la Fundació Secretariat Gitano Comunitat Valenciana, Lola Fernández, ha afirmat que «és important que les dones en situació de vulnerabilitat senten el suport necessari per a continuar estudiant i formant-se». D’altra banda, la responsable de Projectes Socials de Fundació Orange, Teresa Serrano, ha argumentat que «l’aprenentatge de les noves tecnologies li farà la vida més fàcil a les alumnes del curs». «Este projecte, que ajuda les dones, és diferent i especial», ha afegit la representant del departament d’Ús de la Fundació Secretariat Gitano, Elisabet Motos.

A través de la Regidoria d’Inserció Sociolaboral, l’Ajuntament col·labora amb la Fundació Secretariat Gitano mitjançant l’establiment de tres convenis: el Programa operatiu d’inclusió social i economia social del fons europeu POISES 2016-2020, el Programa d’Intervenció Social amb Població Gitana Immigrant procedent de Països de l’Est, així com el conveni de col·laboració per a l’Execució del programa de promoció social i laboral de la dona gitana Opre Romnia.

El programa Edyta, que es posa en marxa a València amb motiu de la inauguració de l’Aula Digital en la seu de la Fundació Secretariat Gitano, és un projecte d’àmbit nacional (Madrid, Còrdova, Lleó i Màlaga, entre altres ciutats) respecte a l’educació i transformació digital, enfocat tant a dones com a entitats del tercer sector que treballen en favor de col·lectius femenins en risc d’exclusió i baixa ocupabilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − quinze =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus