25n
25N
25N

Ribó advoca per una ciència que ajude a véncer les dificultats

Ribó advoca per una ciència que ajude a véncer les dificultats
15/07/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat aquest matí en l’acte, presidit pel Rei Felip VI, amb el qual ha arrancat en el Palau de Congressos l’International Council for Industrial and Applied Mathematics, un fòrum que reuneix a la nostra ciutat a 4.000 experts en matemàtica aplicada procedents de més de cent diferents països. L’acte d’obertura ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, així com una àmplia representació del govern de la Generalitat. Per part de l’Ajuntament han assistit també els regidors Sandra Gómez, María José Catalá, Fernando Giner i José Gosálbez.

«València és un enclavament perfecte per al debat entre 4.000 experts en matemàtica aplicada, procedents de fins a cent països diferents, en un moment en el qual la ciència matemàtica viu un dels períodes de major protagonisme i es reforça la seua condició de disciplina imprescindible a escala global», ha assenyalat l’alcalde de València, Joan Ribó, en la seua intervenció en l’acte d’obertura del Congrés ICIAM 2019, que aquest matí ha arrancat en el Palau de Congressos en presència del Rei d’Espanya, Felip VI.

Ribó ha expressat la seua satisfacció que siga València la primera ciutat d’Espanya i del sud d’Europa que acull una edició de l’International Council for Industrial and Applied Mathematics, la cita més important i global entorn de les aplicacions de les matemàtiques que se celebra cada quatre anys. «Acollir aquesta important cita contribueix a augmentar l’autoestima d’una ciutat de present i de futur com València».

Ha afirmat l’alcalde de València que «hem entrat en una era digital i interconnectada en la qual es manifesta com mai el potencial d’aplicació de les matemàtiques». Un temps en el qual «creix la intensitat i el pes del matemàtic en sectors com la informàtica, les activitats financeres o els servicis de telecomunicacions».

En la part final de la seua intervenció, Joan Ribó ha agraït al Rei Felipe VI i al ministre de Ciència i Tecnologia, Pedro Duque, la seua presència a València amb motiu d’aquest congrés, als organitzadors del qual ha agraït «l’enorme esforç que l’ha fet possible», abans de concloure: «És una oportunitat que ens permetrà ser testimonis de com la tecnologia del futur es juga en el terreny de les matemàtiques, que està en l’origen de molts dels avanços científics que necessitem per a millorar, per a véncer les dificultats, per a poder caminar cap a una major igualtat i justícia social en un món on es reduïsquen els desequilibris i es combaten amb èxit tots els perills que amenacen als éssers humans».

UNA CIUTAT DE CIÈNCIA I INNOVACIÓ

Després de les intervencions de Tomás Chacón i María José Esteban, com a alts representant de l’ICIAM i del congrés que acull València, ha pres la paraula el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui s’ha referit al creixent paper de les matemàtiques en el camp de la investigació i ha expressat el seu desig que «cada vegada hi haja més valencians i valencianes que se senten atrets per les ciències matemàtiques». Igual que els qui li han precedit en l’ús de la paraula, Puig, ha destacat l’aplicació d’aquesta ciència en els més diversos sectors relacionats amb la indústria i la innovació. El president ha afirmat que «les matemàtiques són la música de la raó», i que «no hi ha futur sense societat del coneixement».

Per part seua, el Rei Felip VI, després de ressaltar l’esforç dels valencians i les valencianes per a impulsar la ciència i la investigació a través d’iniciatives com els Premis Rei Jaume I, «una cita imprescindible per a la ciència espanyola», ha animat als poders públics i privats a col·laborar conjuntament en «l’esforç per a atraure i retenir talent en ciència i en tecnologia amb els recursos adequats, perseverant i aprofitant totes les oportunitats per a ser més efectius i eficients en el desenvolupament d’un objectiu veritablement estratègic».

Felip VI ha expressat la seua satisfacció per tornar a València «una ciutat de ciència i innovació «on abunden el talent, la creativitat i l’emprenedoria».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent