25n
25N
25N

Ribó destaca el paper de les ciutats en l'atenció a les persones que pateixen una malaltia neurodegenerativa

Ribó destaca el paper de les ciutats en l'atenció a les persones que pateixen una malaltia neurodegenerativa
17/09/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat aquest matí «el paper de les nostres ciutats, que han d’estar preparades i amb recursos especialitzats, per a atendre degudament als qui pateixen una malaltia neurodegenerativa, millorar la seua qualitat de vida, i donar la cobertura de suport i reforç». Ribó ha participat en l’obertura del VII Congrés Internacional d’Investigació i Innovació en Malalties Neurodegeneratives, que se celebra a la ciutat.

Es tracta d’una trobada especialitzada, que reuneix a València més d’un centenar d’experts internacionals al voltant de les investigacions i avanços sobre malalties relacionades amb el sistema nerviós, com l’alzheimer o el Parkinson, entre altres. Les sessions, que han començat hui, es prolongaran fins al pròxim dia 20 en el Museu de les Ciències Príncep Felip, a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La reina Sofia ha presidit l’obertura de la trobada, en un acte en el qual també han pres part el president de la Generalitat, Ximo Puig; el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque; i la secretària d’Estat de Serveis Socials, Ana Isabel Lima, així com nombrosos membres de l’àmbit universitari i parlamentari, i representants de diferents associacions de pacients i familiars de malalts.

L’alcalde ha subratllat «la previsió d’augment de les malalties neurodegeneratives en el món», i ha destacat el paper que les ciutats tenen en eixe context. De fet, Ribó ha destacat el «compromís fonamental» de l’Ajuntament de València «que és rescatar les persones, posar-les, abans de res i en primer lloc, en l’epicentre de les polítiques públiques i atendre les més vulnerables».

L’alcalde ha explicat que, si bé els últims anys ha crescut el grau de sensibilització social en paral·lel als esforços d’investigació de la comunitat científica, «és urgent continuar avançant i donar suport a la labor que realitzen instàncies com les que participen en aquest fòrum», ha afirmat.

La celebració del congrés coincideix amb la commemoració, el pròxim dia 21, del Dia Mundial de l’Alzheimer, una malaltia amb dades en augment que «suposa un problema de salut pública al qual ningú pot ser alié», ha afirmat l’alcalde, «amb el qual tots i totes estem familiaritzats perquè l’hem viscut en la nostra família o entre els nostres amics i coneguts, i sabem de les seues conseqüències, de com altera les vides no solament dels malalts sinó dels qui viuen al seu entorn».

Ribó ha conclòs citant les principals malalties neurodegeneratives, com l’alzheimer, el pàrkinson, la malaltia de Huntington o de l’esclerosi lateral amiotròfica, ELA, «que es colen en les nostres vides amb la seua difícil quotidianitat i les seues conseqüències irreversibles- almenys fins al moment- i ens fan prendre consciència de fins a quin punt fer-los front constitueix un repte social i sanitari d’extraordinàries dimensions».

Han assistit al congrés els portaveus municipals i vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo, la regidora de Sanitat, Pilar Bernabé; la regidora de Benestar Social, Isabel Lozano; així com els portaveus dels grups municipals Popular, María José Catalá; Ciutadans, Fernando Giner; i Vox, José Gosálbez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

CCCC
torrent