25n
25N
25N

Ribó assegura que la mobilitat a València "canviarà molt" durant la pròxima legislatura

Carles Desfilis

Ribó assegura que la mobilitat a València "canviarà molt" durant la pròxima legislatura
01/06/2019 -

L’alcalde de València en funcions, Joan Ribó, ha assegurat que la manera de moure’s a la ciutat “canviarà molt amb formes de mobilitat sostenible” en els pròxims quatre anys.

Ribó ha assistit aquest dissabte a la inauguració de la tercera edició ‘Electric Movement‘, la Fira del Vehicle Elèctric i la Mobilitat Sostenible’, que se celebra en la Plaça de l’Ajuntament. A l’acte li ha acompanyat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i altres membres de la corporació local.

Durant la seua visita a la fira en la qual s’exhibien les diferents propostes de vehicles, com a cotxes, motos o patinets elèctrics, Ribó ha subratllat que “la mobilitat està canviant d’una forma radical en totes les ciutats del món i a València també”.

El nombre de patinets i bicicletes que circulen al dia per la ciutat ha passat dels 55.000, per la qual cosa ja no són una minoria. En aquests quatre anys que vénen, la mobilitat de València canviarà molt amb formes de mobilitat sostenible”, ha afegit l’alcalde.

El primer edil ha anunciat que el seu consistori “apostarà de forma decidida” pels transports elèctrics i per a donar exemple l’Ajuntament “comprarà cotxes elèctrics i incentivarà a la gent perquè es passe a aquest tipus de vehicle, des del camió fins al patinet o la moto”.

La seua intenció és treballar “conjuntament amb les empreses” en eixa direcció per motius de “medi ambient i salut dels valencians”. “No podem competir amb Noruega que té un 70% de cotxes elèctric però volem anar darrere seu perquè els nostres fills i néts ens ho agrairan”.

Per part seua, Grezzi ha destacat que “València ha innovat en mobilitat sostenible en aquests anys i es demostra que hi ha una indústria i un talent en aquesta ciutat, que innova en termes de canvi de model tecnològic, per a posar a la disposició de la ciutadania, tots els models que puguen fer que moure’s siga més barat i la gent el puga fer d’una altra manera”.

A més, el regidor de Mobilitat Sostenible ha destacat “l’impacte” que tenen aquests esdeveniments perquè “les emissions i el canvi climàtic siga el menor possible”.

“Aquesta fira es va plasmar fa tres anys gràcies a Talentum i a la col·laboració de la regidoria de Mobilitat Sostenible, que va començar com una aposta per a conéixer els pocs models que hi havia. En tres anys s’ha consolidat com una gran aposta per a conéixer tota la innovació que hi ha a la ciutat”, ha afegit Grezzi.

El responsable de Talentum i impulsor de l’Electric Movements, Manuel Casanova, ha valorat “molt positivament l’alta participació de la ciutadania” en un esdeveniment que “aposta” per oferir als valencians “la multitud d’opcions per a afrontar la nova realitat elèctrica que s’acosta a la societat del demà”.

Per a Casanova ha sigut “un gran cap de setmana” on s’han complit les expectatives que tenien. “Tota la indústria de la mobilitat elèctrica ha participat en l’esdeveniment. La ciutadania està convidada a vindre a gaudir de les proves de vehicles elèctrics actualment a la venda i resoldre tots els dubtes sobre les novetats del sector”.

ENTRADA EN VIGOR DE L’ORDENANÇA DE MOBILITAT

Preguntat per l’entrada en vigor de la nova ordenança de mobilitat, Ribó ha recalcat que “estarà en marxa dins d’una setmana exactament i hi ha una sèrie de mesures com que la gent respecte els uns als altres”.

“Hi ha uns topalls de velocitat per als patinets i una sèrie de normes com que bicis i patinets no poden anar per les voreres, perquè les voreres són per als vianants, des de la persona major amb caminador fins al xiquet que comença a caminar. Eixe no és el seu lloc per a anar perquè per a això es fan els carrils bici”, ha recordat.

Finalment ha indicat que es treballarà amb la policia local perquè “aquesta norma s’explique mitjançant una campanya de publicitat però després perquè aquesta es complisca”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

CCCC
activem alfafar