25n
25N
25N

Ribó aposta per Fira València per a acollir els Goya si la ciutat és triada seu: "Té bones vibracions"

Ribó aposta per Fira València per a acollir els Goya si la ciutat és triada seu: "Té bones vibracions"
29/01/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha mostrat aquest dimecres partidari que siga Fira València l’espai que aculla la gala dels Premis Goya 2021 si la ciutat és designada seu d’aquest esdeveniment. Així mateix, ha dit que l’oferta per a rebre aquesta convocatòria “està feta d’una manera formal” a l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya i ha afirmat que la candidatura valenciana “té bones vibracions”.

Així, el primer edil ha indicat que, “en principi”, hi ha “molt bons senyals” de poder acollir aquesta gala i “moltes possibilitats” tenint en compte que el pròxim serà l’any dedicat a Luis García Berlanga i que València és la ciutat natal del cineasta. No obstant això, Ribó ha subratllat que s’ha d'”esperar una miqueta”.

L’alcalde s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb el conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, per a abordar noves actuacions del pla ‘Edificant’ a València, preguntat per la possibilitat que la ciutat aculla la gala dels Premis Goya en 2021 i per la ubicació que podria tindre aquesta cita.

Respecte a aquesta última qüestió, Joan Ribó s’ha decantat, davant les dues ubicacions possibles de les quals s’ha parlat –la Ciutat de les Arts i les Ciències i Fira València– pel recinte firal. “Sempre hem parlat de dos. El lloc segur era Fira València. Sempre hem estat parlant d’això”, ha respost.

D’altra banda, el primer edil ha assegurat que des de l’Ajuntament de la capital valenciana s’està treballant ja en la possibilitat d’acollir els Goya de l’any que ve. “Estem treballant. Hem de veure que es faça d’alguna manera, que ja definitivament es plantege que vinguen a València. És una cosa que hem estat treballant”, ha exposat.

Ribó ha agregat que, “en principi”, els responsables municipals tenen “molt bons senyals” sobre aquest tema. “Es va esmentar el centenari de Berlanga. És un tema que té moltes possibilitats però encara no estem en època de dir ja va. L’oferta està feta d’una manera formal. Crec que la cosa té bones vibracions però hem d’esperar una miqueta”, ha manifestat.

Per part seua, el conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha assenyalat, preguntat per si considera que acollir els citats guardons ajudaria a dinamitzar el sector audiovisual valencià, que l’administració autonòmica està centrada “a ajudar al fet que el sector siga cada vegada més fort i al fet que hi haja una vertadera indústria de l’audiovisual” en la Comunitat.

“AUGMENTANT LES AJUDES”

“És el projecte que tenim damunt de la taula: continuar ajudant al fet que el sector puga tindre més força”, ha asseverat Marzà, que ha ressaltat que des que el Govern del Botànic va accedir a l’executiu autonòmic s’han “augmentat les ajudes” a aquesta activitat.

“Estem ja en 6,2 milions d’euros d’ajudes a la indústria de l’audiovisual valencià. En l’àmbit estatal –les ajudes– estan al voltant de 30 milions d’euros per part del ministeri. Sis milions d’euros presentem nosaltres per part de la Generalitat. Som un 10 per cent de la població i estem invertint més del doble del que invertia l’anterior ministeri en ajudes a l’audiovisual”, ha manifestat.

Després d’això, el conseller ha assegurat que l’administració autonòmica ha de “seguir en aqueixa línia”. “Primer hem de crear indústria. Hem de treballar perquè la indústria audiovisual siga potent. Estem tenint bons resultats”, ha plantejat.

Així, Vicent Marzà ha ressaltat que en els Premis Goya de 2020 hi ha hagut “dos guardonats” de la Comunitat Valenciana i ha indicat que això “és una bona mostra que s’està treballant molt bé des de l’audiovisual”.

“MÉS POTÈNCIA”

El titular d’Educació, Cultura i Esports ha assegurat que el que la Generalitat farà és “estar al costat de l’audiovisual, de la indústria valenciana” per a “continuar donant suport amb les ajudes que fem, cada vegada més potents”. Marzà ha declarat que “a partir d’ací, tot el que puga vindre serà benvingut” però ha insistit que el “primer” és “treballar la indústria”.

“A partir d’ací veurem si cau aqueixa oportunitat o no. La valorarem però, de moment, estem centrats en el que ha de ser generar llocs de treball que siguen sostenibles i fer que la indústria de l’audiovisual cada dia tinga més potència”, ha agregat respecte a la possibilitat de celebrar els Premis Goya a València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + deu =

Informacion coronavirus