25n
25N
25N

Ribó confirma que aquest dilluns les comissions ja podran cobrar l'avançament del 25% del cost dels monuments

Ribó confirma que aquest dilluns les comissions ja podran cobrar l'avançament del 25% del cost dels monuments
16/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha confirmat que les comissions falleres ja podran cobrar aquest dilluns l’avançament anunciat del 25 per cent del cost dels monuments, una decisió que es va aprovar divendres passat pel consistori amb la finalitat que les comissions disposen de liquiditat per a pagar als seus proveïdors després de l’ajornament de les Falles a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

“Ho aprovem el divendres i el mecanisme és que hui es podrà cobrar ja”, ha indicat el primer edil, qui ha subratllat que el consistori està “treballant ja en el 50% del que faltava i això volem desenvolupar-ho per a veure si és possible que la part administrativa pot estar acabada abans de finals de març”.

Així ho ha indicat en una compareixença després de la celebració de la reunió de seguiment sobre el Covid-19 celebrada en el consistori.

Segons l’alcalde, “el tema faller és important des del punt de vista emocional i perquè és el moviment social més gran”, encara que ha posat l’accent que aquesta decisió aprovada pel consistori “és fonamental perquè si no dotem d’economia a les comissions falleres, faríem entrar en fallida a moltes petites i mitjanes empreses de molts sectors”.

“Volem aportar aquests recursos perquè, d’alguna manera, sostinguen a tots aquests sectors que són molt amplis a la ciutat de València”, ha conclòs.

L’Ajuntament va anunciar el divendres que abonarà fins al 62,5% del pressupost dels monuments fallers perquè les comissions disposen de liquiditat per a pagar als seus proveïdors després de l’ajornament de les Falles a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

L’abonament del 25% del cost dels monuments fallers es va aprovar el divendres perquè aquest dilluns les comissions ja puguen comptar amb aquest muntant. Del 75% restant, que històricament han assumit les comissions falleres, l’Ajuntament finançarà el 50%. D’aquesta manera, es farà càrrec del 62,5% del cost total dels monuments perquè les comissions falleres complisquen amb els seus compromisos amb una sèrie d’empreses xicotetes com les de pirotècnia, muntatge de carpes, floristeries, músics i de tots aquells sectors implicats en la festa fallera, entre els quals també destaca l’hostaleria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − dos =

bombers