25n
25N
25N

Ribó anuncia que han aconseguit bloquejar 150.000 € del frau en EMT

Ribó anuncia que han aconseguit bloquejar 150.000 € del frau en EMT
31/10/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest dijous que el consistori ha aconseguit bloquejar prop de 150.000 euros en un banc de Hong Kong –poc més d’un milió de dòlars en moneda d’aquesta regió– dels quatre milions d’euros del frau comés en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat.

El primer edil ha admés que es tracta d’una quantitat “petita” però “significativa”. Per això, considera que és una “bona notícia” i un “pas endavant” en l’objectiu de l’estratègia empresa perquè els diners del frau torne a l’EMT. Per a això, han desenvolupat actuacions amb Interpol i a través del gabinet d’advocats contractats en aquesta regió.

Ribó s’ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans abans del ple de l’Ajuntament, en les quals ha volgut recalcar tres “grans idees”: que l’estratègia del consistori està dirigida a recuperar els diners; que volen augmentar la seguretat en aquesta empresa pública i organismes autònoms i ha subratllat el paper “clau” de l’EMT per al consistori, que ha passat de tenir un patrimoni de menys 14 milions amb el PP a gairebé disposar de quatre milions, de no ser pel frau.

“És una petita bona notícia” i un “pas endavant”, ha indicat Ribó sobre el bloqueig dels diners aconseguits i ha subratllat que seguiran en aquesta estratègia “amb els mecanismes que faça falta” encara que saben que no serà un procés d'”escriure una carta i que ens contesten”.

Sobre l’objectiu d’augmentar la seguretat, ha indicat que va començar ja en el ple extraordinari sobre aquest tema “en un moment en què els intents d’estafa apareixen en empreses privades i públiques”, si bé els primers no es coneixen públicament perquè afectaria, per exemple, a la bossa.

En el tercer cas, ha insistit que l’EMT és “una empresa que funciona bé” malgrat que “per part de determinats grups moltes vegades s’està jugant a intentar degradar-la”. En aquesta línia, ha recordat que “fa molt pocs anys el ministre d’Hisenda ens va escriure una carta dient que l’EMT en l’àmbit de patrimoni estava en un menys 14 milions i en situació de dissolució, en aquesta situació la trobem. Ara, en 2019, en cas de no haver succeït aquest frau, estaria amb més de 4 milions de patrimoni”.

Així mateix, ha valorat que entre 2011 i 2015 es van comprar dos autobusos mentre que l’actual govern porta adquirits més de 180 i ha augmentat la plantilla amb més conductors. A més, l’EMT va ser declarada premi a la millor empresa en 2017/2018 “i la Forbes la considera una de les millors empreses”, que ha obtingut una valoració de 7,66 dels usuaris.

MECANISMES

Sobre la resta dels diners i quan es podria aconseguir de tornada, Ribó ha apuntat que no el poden preveure perquè “intervindran molts factors”. No obstant això, explicarà els mecanismes que utilitzaran per a fer-ho efectiu i ha apuntat que existeixen experiències d’altres grans ciutats espanyoles amb problemes de frau en les quals ha costat temps però s’ha retornat els diners.

En relació amb l’informe intern de CaixaBank, –-que apunta al fet que la directiva de l’EMT de baixa va ser informada per correu de dues transferències–, ha admés que és “realista” i sap que “qualsevol entitat si li demanes que retorne quatre milions no ho farà”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 3 =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell