25n
25N
25N

Ribó anuncia la connexió de la Marina amb el Grau a través de la recuperació de 10.000m2 d'ús públic

Carles Desfilis

Ribó anuncia la connexió de la Marina amb el Grau a través de la recuperació de 10.000m2 d'ús públic
12/05/2019 -

L’alcalde de València i candidat a la reelecció per Compromís, Joan Ribó, ha anunciat que per a 2020 pretén connectar el barri del Grau amb la dàrsena interior de la Marina, a través de la “recuperació de 10.000 metres quadrats per a la ciutadania”.

Al mateix temps, ha avançat que es construirà en La Marina un ‘skatepark’, es rehabilitarà l’Embull 2 i la licitació de la Base 5 d’aquest mateix espai com a centre d’investigació en biotecnologia.

Així ho ha anunciat Ribó durant l’acte de campanya electoral ‘Ruta per la València del canvi’ aquest diumenge. En l’acte han participat la vicepresidenta en funcions de la Generalitat, Mónica Oltra; el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, entre altres.

L’alcalde ha assenyalat que es troba en marxa la licitació per al procés de disseny d’un nou espai que recupere 10.000 metres quadrats per a ús ciutadà i connecte el Grau amb la dàrsena interior de la Marina.

El disseny atendrà “les dinàmiques pròpies del barri”, ha indicat, per a subratllar que la idea és “consolidar una zona que no siga aliena a la vida” en el, “sinó que els veïns la senten com a pròpia”. Sota aquesta premissa, ha afirmat que es farà mitjançant un “procés participatiu”.

Ribó ha recorregut amb autobús enclavaments de la ciutat com La Marina, la plaça de l’Ajuntament, el Parc Central i Benicalap, que “són llocs que han canviat de manera positiva, en els quals s’ha recuperat espai per als ciutadans o zones verdes noves tan importants com el Parc Central”, ha destacat.

SKATEPARK I EMBULL DOS

En el cas de la Marina, ha subratllat que es tracta d’un espai “ple de projectes” en el qual es va fer “una recuperació per a l’ús públic”. Per això, vol que es convertisca en una zona per a practicar esports nàutics, de diversió, d’ús i gaudi per a tota la ciutadania i d’innovació “com ho és en aquests moments”.

El consistori pretén construir en la segona meitat de 2019 un ‘skatepark’ “mitjançant un procés de participació” que siga un espai d’atracció per a les persones amb arbratge, bancs i zones verdes; situat en la Plaça de l’Ona.

En l’Embull 2 hi ha un projecte de “rehabilitació per a abans de 2020”. D’aquesta manera, “tots els embulls hauran recuperat de nou la seua dignitat i el seu aspecte original, després que la dreta els utilitzara com a boxs per a la fallida F1, que tant diners ens ha costat als valencians”, ha comentat.

Una altra de les mesures per a la Marina és “consolidar el projecte d’innovació empresarial i startups” que “ja ha començat a constituir-se aquest mandat”. Per això, ha explicat que “ja s’ha licitat la Base 5 com a centre d’investigació en biotecnologia i a principis 2020 s’obrirà l’antiga Estació Marítima com a espai cultural i destinat a empreses d’innovació”. De la mateixa manera, ha incidit que en l’antiga base del Alinghi se situarà el Centre Mundial d’Alimentació Sostenible, juntament amb la FAO.

“MOTXILLA ECONÒMICA” DE LA MARINA

L’alcalde ha reclamat al govern central que es faça càrrec del deute de la Marina “de més de 450 milions d’euros”. “La Marina té un motxilla. Quan arribem tenia dos, que cada any perdia milions d’euros, ara no obstant això guanya diners però a més té una motxilla de deute”, ha asseverat.

“És imprescindible que el Govern espanyol, igual que ho va fer amb Barcelona en les Olimpíades, amb l’Expo de Sevilla o de Saragossa, que pague una activitat global com va ser l’America’s Cup. Hi havia un compromís del govern i estava en el projecte de pressupostos que no es van aprovar. També hi havia un segon compromís que era en cas de no aprovar els pressupostos, fer un decret llei per a pagar aquest deute. Això no s’ha fet i li reclamem al problable futur president Sánchez que aquestes coses s’han d’arreglar”, ha denunciat.

Sobre aquest punt també s’ha pronunciat Mónica Oltra, que ha recriminat al president del Govern, Pedro Sánchez, que “quan un dóna la seua paraula ha de complir-la”. “S’ha compromés amb els valencians i la paraula està per a complir-la, perquè quan un polític no compleix la seua paraula, un comença a dubtar que la seua paraula valga per a alguna cosa”, ha destacat.

La vicepresidenta de la Generalitat ha posat el focus en què amb “Ribó al capdavant de l’Ajuntament, La Marina ja no perd milions d’euros”. “És més, guanya diners per a tots els valencians amb la gestió de la Marina”, ha afegit.

“ELS ESPAIS PÚBLICS NO ESTAN PER A FER NEGOCIS”

‘La ruta per la València del canvi’ s’ha detingut en la plaça de l’Ajuntament on, segons Ribó, es “ha canviat l’ús”. “Una vegada al mes es tanca per a actes i activitats, alguna cosa que volem ampliar això en un futur, en els quatre anys que vénen”, ha indicat.

Més endavant, l’alcalde ha visitat el Parc Central, on ha reivindicat “les tasques que ha de fer l’Estat”, en referència al soterrament de les vies de ferrocarrils. Seguidament, ha passat pel remodelat parc de Benicalap.

La vicepresidenta Mónica Oltra ha afegit que la d’aquest diumenge ha sigut “la ruta de les persones amb la qual Compromís i l’Alcalde Ribó ha demostrat que la política pot ser una eina útil per a les persones que l’urbanisme pot ser un element útil”.

D’aquesta manera, “es demostra” que els espais públics “poden donar beneficis”, no com “el mantra de les dretes” que els espais públics “estan per a privatitzar-los i fer negocis, que el col·lectiu pot redundar en benefici de les persones, aqueix és l’emblema d’aquesta ruta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =