25n
25N
25N

Ribó anuncia un centre d'investigació biomèdica del CSIC a València

Ribó anuncia un centre d'investigació biomèdica del CSIC a València
24/10/2019 -

L’Ajuntament impulsa la implantació del CSIC en València amb la cessió d’una parcel·la on s’ubicarà la nova seu de l’Institut d’Instrumentalització per a Imatge Molecular (I3B), un centre de referència internacional, que acollirà tecnologies d’avantguarda i preveu incrementar el seu personal investigador en un 100 per cent en els pròxims tres anys. La Junta de Govern Local té previst aprovar demà aquesta iniciativa.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que València disposarà d’un centre d’investigació biomèdica del CSIC. Es tracta de la nova seu de l’Institut d’Instrumentalització per a Imatge Molecular (I3M), un centre de referència a escala mundial que investiga la imatge per a usos mèdics. Ribó ha explicat que aquesta iniciativa és fruit d’un acord al qual s’ha arribat amb el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i respon a un dels compromisos del govern municipal per atraure a la ciutat talent i coneixement, a més de crear nous jaciments d’ocupació de qualitat. “Volem que València tinga cada vegada més centres d’investigació i disposar no només de treball d’alta qualificació sinó també tindre capacitat per llançar patents i que la medicina siga un element important per al dinamisme de la ciutat”, ha explicat l’alcalde.

La Junta de Govern Local té previst aprovar demà la cessió al Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) d’una parcel·la ubicada en la Plaça de l’Actor Enrique Rambal, molt a prop de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València. “Estar a prop de les universitats era una de les condicions que instal·lar aquest centre d’investigació biomèdica”, ha assenyalat Joan Ribó. En aquesta parcel·la, el CSIC ampliarà la seua implantació en la ciutat amb la construcció d’un edifici de 4.500 metres quadrats, amb possibilitat d’ampliar en un futur altres 2.000 metres quadrats, on desenvoluparà nous projectes d’investigació i acollirà tecnologia d’avantguarda al servici de la medicina com ara equips làser, de ressonància magnètica, imatge molecular, laboratoris i espais protegits per tal de fer les proves de diagnòstic i teràpia dels prototips que desenvolupen.

Això suposa triplicar la seua capacitat actual en l’espai que ocupa dins la Universitat Politècnica de València. A més, es preveu que en aquesta nova seu treballen fins a 200 persones entre investigadors, personal tècnic i en formació, la qual cosa suposa un increment d’un 100 per cent de la plantilla actual de la qual disposa aquest centre i que el CSIC preveu emprendre en els pròxims tres anys.

L’alcalde Joan Ribó ha valorat com a “magnífica notícia per a la ciutat” la instal·lació d’aquest centre d’investigació capdavanter i ha avançat que preveu explicar amb més detall el projecte en una compareixença conjunta amb la presidenta del CSIC, Rosa Menéndez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + dos =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell