25n
25N
25N

Ribó anuncia les ajudes econòmiques per a fer front a la crisi del coronavirus

Augment d’ajudes a empreses i treballadors o ajornament del pagament d’impostos són algunes de les mesures

Ribó anuncia les ajudes econòmiques per a fer front a la crisi del coronavirus
23/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat, aquest matí, les mesures econòmiques que s’adoptaran a la ciutat amb l’objectiu de fer front a la crisi sanitària causada per la propagació del coronavirus. Així, les mesures previstes es divideixen en dos blocs: la modificació del crèdit i el cobrament d’impostos, taxes i tributació.

D’aquesta manera, en primer lloc, Ribó ha assenyalat que, aquest dijous, al ple municipal, s’aprovarà un increment de 4,5 milions d’euros per a ajudar a persones autònomes, pimes i micropimes, però també l’autorització perquè les delegacions de Benestar Social i Migració augmenten el seu pressupost fins als 4 milions d’euros. Així mateix, i per a ajudar a les comissions falleres en el pagament de proveïdors, s’incrementaran les ajudes en 2,8 milions “per a arribar a un total de 4,6 milions d’euros”.

D’altra banda, l’alcalde de València també ha fet referència a l’ajornament i suspensió del pagament de taxes i impostos. En aquest sentit, s’ajornarà el pagament voluntari de l’IBI fins al 10 de juliol; es podrà sol·licitar l’ajornament de tributs que corresponguen a l’exercici de 2020; i se suspén el pagament de taxes per ocupació de la via pública tant de taules i cadires, com a qualsevol mena de mercat no sedentari.

A aquestes mesures, també s’ha afegit la devolució íntegra de les taxes per ocupació de la via pública que s’havia cobrat per la celebració de les Falles 2020, i que afecta, per exemple, als llocs de xurros i bunyols.

Finalment, Ribó ha realitzat una sèrie de demandes a la Diputació de València i al Govern d’Espanya. Així, ha sol·licitat a la Diputació que s’incloga, als pobles de València, dins del Fons Municipal de Cooperació Addicional; però també ha demanat, al Govern central, una sèrie de mesures que permeten augmentar la despesa de l’Ajuntament “sense que compute en el sostre de despesa, ja que es tracta d’una situació excepcional”. I és que, ara, tots els recursos possibles s’han de destinar “a fer un front comú contra el coronavirus”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − dos =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell