25n
25N
25N

Ribó anuncia la inversió de 63 milions d'euros en 38 centres educatius i l'obertura de 5 nous centres de la Universitat Popular

Ribó anuncia la inversió de 63 milions d'euros en 38 centres educatius i l'obertura de 5 nous centres de la Universitat Popular
22/05/2019 -

L’alcalde de València i candidat de Compromís a revalidar l’Alcaldia del Cap i Casal, Joan Ribó, ha anunciat en Malilla (en el solar on anirà el nou CEIP Fernando de los Ríos) una inversió de 63 milions d’euros en 38 centres educatius de València per al pròxim mandat si ix reelegit com a alcalde de la ciutat. Ribó ha dit que entre esta setmana i la vinent l’Ajuntament licitarà ja 12 obres per valor de 1.263.987,34 euros.

D’esta forma, en breus setmanes s’iniciaran els treballs de reforma en estos centres: CEIP Ausiàs March (Poblats Marítims), CEIP Ciutat Artista Faller (Benicalap), CEIP Miquel Adlert i Noguerol (Camins al Grau), CEIP Pare Català (Benimaclet), CEIP Bartolomé Cossio (Rascanya), CEIP Lluís de Santàngel (El Saler, Pobles del Sud), CEIP Vicente Gaos (Algirós), CEIP El Grau (El Grau), CEIP Eliseo Vidal (Patraix), CEIP Cervantes (Extramurs), CEIP Castellar – l’Oliveral (Pobles del Sud), CEIP Rodriguez Fornos (Patraix).

D’altra banda, segons ha explicat Ribó, l’Ajuntament ha iniciat ja el procés de tramitació en altres nou col·legis per valor de 42.351.174,45 euros. “Es tracta obres de rehabilitació integral o reformes importants de centres repartits per tots els districtes de la ciutat”.

En este cas, es tracta dels centres CEIP Fernando de los Ríos, que actualment està en uns baixos i que es construirà per un import de 7.911.765,76 €, en el solar de Malilla just on Ribó ha fet l’anunci este matí. També els CEIP San Jose de Calasanz (Poblats Marítims) per un import de 3.343.059,65 €, CEIP Carles Salvador (Rascanya) per 1.057.645,11 €, CEIP Raquel Paya (L’Olivereta) per 3.414.897,18 €, el CEIP Salvador Tuset (Benicalap) per 3.723.356,39 €, el CEIP Teodor Llorente (Extramurs). 2.790.799,93 €, el CEIP Lluís Vives (Extramurs) per 1.961.945,47 €, el CEIP Santo Angel de la Guarda (Jesús) per 7.948.827,31 € i l’IES Patraix (Patraix) per 10.198.877,65 €.

La resta d’inversions les conformaran un pack de 20 milions d’euros per a altres tants 17 centres educatius de la ciutat. “Este últim pack serà la petició que farem dins del pla Edificant per al pròxim any, de forma que en total, per al pròxim mandat, executarem obres en 38 centres públics de València per un valor total de 63 milions d’euros”, ha explicat Ribó.

“Invertir en educació pública és invertir en una vida activa, participativa i completa, i també és invertir en la formació per a afrontar amb les majors garanties el posterior món laboral. L’educació pública és una clau central en la nostra forma d’entendre la societat. Per això, en este mandat hem remunicipalitzat escoletes infantils o hem incrementat les beques menjador en diversos milions d’euros”, ha dit Ribó.

NOUS CENTRES DE LA UNIVERSITAT POPULAR AL CABANYAL, TORREFIEL, MALILLA, PARC CENTRAL I CAMPANAR

Joan Ribó també s’ha compromés a construir cinc nous centres de la Universitat Popular de València als barris del Cabanyal, Malilla, Torrefiel, Russafa (Parc Central) i Campanar. Alguns d’estos centres estan molt pròxims a obrir les seues portes. És el cas del que ocuparà la nau número 2 del Parc Central.

D’altra banda, Ribó també ha recordat que “ja estan en marxa les obres de rehabilitació integral de la Universitat Popular de Benicalap per un import de 745.227 euros. Açò, sumat a la reforma del Palauet d’Aiora que també funciona com a UP demostra l’aposta decidida que tenim des de Compromís per un organisme de cultura popular com és la Universitat Popular de València, fundada per Blasco Ibáñez l’any en el 1902”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + catorze =

museo prehistoria