25n
Orgull
Orgull

Ribó advoca per possibilitar que els contractes públics amb empreses puguen rescindir-se en casos de corrupció

Ribó advoca per possibilitar que els contractes públics amb empreses puguen rescindir-se en casos de corrupció
04/04/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha advocat aquest dijous per introduir en els contractes de l’Ajuntament amb empreses privades clàusules que permeten rescindir-los en cas que aquestes siguen condemnades per casos de corrupció.

Així, ha ressaltat que “en els últims contractes” que s’estan signant, l’equip de govern –Compromís, PSPV i València en Comú– està incloent “elements perquè en cas que hi haja mecanismes de corrupció confirmada” es puguen “aplicar clàusules perquè es puguen rescindir” aqueixos acords.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera després de participar en la presentació de la Jornada sobre Contractació Pública Social organitzada per l’Ajuntament de València, preguntat pels contractes que el consistori té vigents amb empreses que estan sent investigades o que es troben immerses en processos judicials per assumptes relacionats amb presumpta corrupció.

“Estudiarem el tema”, ha assenyalat el primer edil. “Per descomptat, analitzarem amb molta de cura la situació d’aquests contractes”, ha agregat el responsable municipal. No obstant això, ha matisat que seria més fàcil si el contracte no s’haguera formalitzat o si s’estiguera “al principi d’un procés de contractació”.

“Evidentment, si estiguérem en el principi d’un procés de contractació això seria analitzat molt seriosament. Si el contracte ja és ferm haurem d’anar amb més calma” perquè rescindir-lo “té unes clàusules molt clares” que poden suposar importants indemnitzacions, ha plantejat Joan Ribó.

Després d’això, l’alcalde ha afirmat que en els nous contractes s’estan introduint aspectes per a poder donar-los per finalitzats en cas que les empreses que els subscriuen siguen condemnades per casos de corrupció. “Nosaltres en els últims contractes sí que estem introduint uns elements perquè en cas que hi haja mecanismes de corrupció, evidentment confirmats, aplicar clàusules perquè es puguen rescindir”, ha insistit.

SENSE REGISTRES

D’altra banda, preguntat per si a l’Ajuntament de València se li ha sol·licitat documentació relacionada amb la investigació oberta en el marc de l’operació Assut, en la qual ha sigut detingut l’advocat José María Corbín, encunyat de l’exalcaldessa de la ciutat Rita Barberá, i que investiga presumptes comissions irregulars en més d’una desena de contractes del consistori durant el mandat del PP, o si s’han registrat dependències municipals, Ribó ha respost que no.

“Per la informació que jo tinc, a l’Ajuntament no s’han fet registres”, ha agregat el primer edil, que ha recordat que dimarts passat efectius de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van estar en la Central Operativa de Sanejament de València per a recaptar factures de l’empresa que té adjudicat aquest servei municipal.

Així, ha comentat que l’UCO va estar en el COS, una instal·lació “de l’Ajuntament però gestionada per una UTE adjudicatària del sanejament” i ha insistit que en el consistori no hi ha hagut registres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + cinc =