25n
25N
25N

Ribó advoca per implantar la taxa turística a la ciutat

Ribó advoca per implantar la taxa turística a la ciutat
08/08/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha advocat per implementar la taxa turística en la capital del Túria, ja que creu que és “fonamental” que els valencians no siguen els únics que paguen els costos que els visitants ocasionen a la ciutat. “Creiem que és raonable que, en part, ho paguen els turistes que vénen”, ha subratllat.

Així s’ha pronunciat aquest dijous el primer edil a ser preguntat pels mitjans de comunicació sobre aquesta taxa, durant la visita de l’alcalde i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, a la Marina de València.

“Tots els grups de l’Ajuntament pensem que s’ha de donar llibertat als ajuntaments que vulguen per a poder aplicar una taxa. Els turistes són molt ben rebuts, però generen fems que cal recollir, necessiten majors nivells de seguretat i una sèrie d’aspectes que encareixen els serveis de la ciutat i, d’alguna forma, han de compensar”, ha sostingut, al mateix temps que ha puntualitzat que “és una cosa que ha de resoldre la Generalitat”.

En aquest context, ha apuntat que la majoria de ciutats europees apliquen aquesta taxa, la qual cosa “no impedeix que vagen turistes”. “És un problema que hem d’abordar i volem fer-lo des del diàleg i el respecte a les normes de la Generalitat i als municipis que creguen que no els interessa la taxa”, ha afegit.

“QÜESTIÓ D’EQUITAT”

Així mateix, creu que a València també li interessaria aquest tribut com a “element de promoció” per a diversificar el turisme. “Volem, fonamentalment, que els serveis no els paguen els valencians, sinó també els turistes, perquè d’alguna manera són els responsables. És una qüestió d’equitat en el nivell de pagament dels serveis”, ha precisat Ribó.

Per part seua, Oltra ha assenyalat que en la Generalitat estan “en la fase primera”, en la qual es troben “estudiant la diversitat, les diverses necessitats i capacitats i com podria configurar-se un model tributari d’aquest estil”.

“És un debat més complicat, d’una figura tributària que pot tindre moltes configuracions. Estem en la fase de crear consensos al voltant de quin pot ser eixe desenvolupament, que no afecta igual a una gran ciutat com València com a un xicotet municipi com Culla”, ha defensat.

En aquest context, ha apuntat que el turisme de la Comunitat és “divers”, per la qual cosa estudiaran “primer quina és eixa diversitat per a poder desenvolupar un projecte que puga encaixar en tot això”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =