25n
25N
25N

Riba-roja recuperarà la vegetació de Ribera al costat del riu Túria amb l'ajuda de la Diputació

Les brigades forestals eliminen la canya de l’entorn de Masia del Traver com a part d’un projecte de regeneració d’espècies autòctones

Riba-roja recuperarà la vegetació de Ribera al costat del riu Túria amb l'ajuda de la Diputació
11/06/2021 -

Les brigades forestals de la Diputació de València treballen en la ribera del riu Túria al seu pas per Riba-Roja per a eliminar la canya invasora del llit a l’altura de Masia de Traver. Els treballs dels efectius de la Diputació s’emmarquen en el projecte Gènesi Túria, liderat per l’Ajuntament de Riba-Roja, que té com a objectiu regenerar la zona amb vegetació autòctona de ribera, i d’aquesta manera recuperar l’estat original abans que es plantara la canya fa dècades.

Així, a mesura que es va tallant la vegetació invasora, l’ajuntament està col·locant unes lones geotèxtils que dificulten el rebrot de la canya, possibilitant la plantació i el creixement d’espècies pròpies del clima mediterrani.

La regeneració del bosc de ribera millora també la resiliència del paratge davant un possible incendi forestal, ja que el ‘Arundo donax’ és una espècie que es caracteritza per cremar fàcilment en condicions favorables, i per créixer molt ràpidament.

Les brigades de la Diputació desplaçades a la zona, que abasta quasi 14.000 metres quadrats, combinen els treballs manuals amb maquinària, amb la intervenció de desbrossadores d’alt rendiment que es manegen per ràdio control.

Amb aquests treballs s’afavoreix la intervenció coordinada que recull el projecte Gènesi, de manera que es poden instal·lar les lones a mesura que van intervenint les brigades forestals de la Diputació, impedint així que tornen a rebrotar les canyes.

En aquesta iniciativa, que s’emmarca en el projecte europeu Guardian orientat a prevenir incendis al Parc Natural del Túria, participen també la Generalitat Valenciana i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − onze =