25n
25N
25N

Riba-roja plantarà 2.030 arbres en quatre anys com a resposta al "devastador incendi" de l'Amazones

Ajuntament de Riba-roja

Riba-roja plantarà 2.030 arbres en quatre anys com a resposta al "devastador incendi" de l'Amazones
26/08/2019 -

La localitat valenciana de Riba-roja de Túria plantarà 2.030 arbres durant la present legislatura com a resposta al “devastador incendi” de la selva amazònica. Aquests arbres seran el símbol de l’Agenda per al Desenvolupament Sostenible i del “ferm compromís davant els incendis que en aquests moments estan devastant el pulmó verd del planeta”.

Així ho ha explicat l’alcalde de la localitat, Robert Raga, que ha ressaltat que els primers edils també aporten el seu “gra d’arena” en la defensa i preservació de l’entorn natural, ha assenyalat el consistori en un comunicat.

“El que ocorre a milers de quilòmetres d’ací és una tragèdia que ens afecta a tots i no podem quedar-nos impassibles davant això. Només tenim un planeta que compartim i és nostre haver de mostrar exemple i sumar”, ha subratllat Raga.

Els tècnics del programa municipal EcoRiba seran els encarregats de supervisar la plantació d’aquestes espècies, que seran distribuïdes per tot el terme municipal, a fi d’ajudar l’eliminació de CO2 de l’atmosfera. Dins del seu vessant “eficient i verd”, aquest programa mediambiental contribuirà a la restauració paisatgística de les zones menys poblades del municipi i dotarà d’arbres a aquells espais que manquen d’ells.

Entre les espècies que es plantaran es troben la carrasca o alzina i el roure valencià. Aquests se sumaran a un altre tipus d’arbres que més CO2 poden eliminar de l’ambient, com són el pi blanc (Pinus halepensis) i el pi pinyer (Pinus pinea) i altres espècies compatibles amb l’entorn. En concret, un pi blanc madur pot absorbir prop de 50 tones de CO2 en un any.

El també president de l’Associació de Municipis Vinculats al Túria ha animat als municipis integrants d’aquest col·lectiu a sumar-se a aquesta iniciativa.

El consistori va anunciar al juny la plantació de mil arbres durant els pròxims quatre anys, encara que els últims esdeveniments en l’Amazones ha fet plantejar “un major esforç” en aquest sentit.

El CO2 és un dels principals causants del calfament global i actualment “el gran maldecap de l’ésser humà a l’hora de combatre el canvi climàtic”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + dinou =

museo etnologia
ficcions 2019-2020