25n
25N
25N

Tots dos socis del Rialto assenyalen l'objectiu de 'remunicipalitzar' les escoletes en finalitzar el contracte

L’ampliació de la xarxa pública i gratuïta de les escoles d’infantil de primer cicle era una promesa electoral de totes dues formacions, que ja van iniciar la passada legislatura al no renovar el contracte en tres centres

Tots dos socis del Rialto assenyalen l'objectiu de 'remunicipalitzar' les escoletes en finalitzar el contracte
17/09/2019 -

A la ciutat de València hi ha 10 centres d’educació infantil de primer cicle ‘propietat’ de l’Ajuntament, més comunament conegudes com a ‘escoletes municipals’. Quatre d’elles són públiques, mentre que les altres sis són gestionades per una empresa privada heretada dels anteriors governs populars. Tant des de l’Ajuntament com des de la Generalitat apunten a l’ocorregut a València durant el mandat anterior per a ampliar aquesta xarxa de forma 100% pública; es va començar la legislatura amb una i es va acabar amb quatre. “Municipalitzar” és el verb utilitzat.

“Quan arribem en 2015 solament una era municipal, totes les altres, la gestió, la portava una empresa. Municipalitzarem tres. S’acabava el termini de gestió de l’empresa i varem assumir la gestió“, relatava Luisa Notario, Coordinadora General de l’àrea de Gestió de Recursos. En una entrevista amb València Extra, la regidora va assenyalar que la intenció del Consistori amb les escoletes és la mateixa que la de la Conselleria: “Volem ampliar l’oferta en l’educació infantil. Els estudis assenyalen que és on més incidència hi ha per a la reducció de les desigualtats“, assenyalava el Conseller d’Educació, Vicent Marzà.

En 2017, quan La Nau va apuntar a la possible remunicipalització de les tres escoletes -Quatre Carreres, Solc i Gent Quina-, com finalment es va fer, l’alcalde Joan Ribó va assenyalar que la decisió feia d’un estudi sobre les “necessitats socials”. L’ampliació de les places públiques, especialment en els barris amb més desigualtat, és una decisió “necessària” per a millorar en la conciliació i la reducció de les desigualtats, van assenyalar llavors.

“És la idea”

Les escoletes van formar part de la campanya; tant des de Compromís com des del PSPV es plantejava, en els programes, l’ampliació de la xarxa municipal. Des de la construcció -els socialistes proposaven fer 16 noves– fins a municipalitzar les possibles. Es tracta d’un pla que, com ja va indicar Notario, es va iniciar la passada legislatura. Sobre si se seguiran ‘municipalitzant’ quan acabe el contracte amb l’empresa, assenyala que “és la intenció” però “serà una decisió de l’equip de Govern i, en concret, de la Regidora d’Educació, Maite Ibáñez”.

Ibáñez, encara que molt vinculada a la Nau, s’ha estrenat en la primera línia política amb el Rialto. Educació és una de les tres carteres municipals que gestiona -al costat de Joventud, Cooperació al Desenvolupament i Acció Cultural-, i en tractar el tema també es posiciona en la mateixa línia. “És una decisió a revisar, però és la idea. Encara que encara no es pot donar fermament la resposta, és la línia a seguir, però cal revisar cada cas“, assenyala.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

lleida 2020
activem alfafar