25n
25N
25N

Reyes Martí, la pirotècnica que va obrir les portes d'un món pensat per a homes

Reyes Martí va ser la primera dona a disparar en la Plaça de l’Ajuntament, i s’ha convertit en la primera a disparar la Palmera d’Alacant

facebook.com/pirotecnia.marti

Reyes Martí, la pirotècnica que va obrir les portes d'un món pensat per a homes
26/06/2019 -

Pionera en un món que, fins llavors, era cosa d’homes, Reyes Martí, pirotècnica i dissenyadora d’espectacles pirotècnics, s’ha obert camí en un sector que, des de ben xicoteta, ha sentit com a seu. Al capdavant de l’empresa familiar Pirotècnia Martí, forma part de la cinquena generació d’una empresa que obria les seues portes l’any 1868. Com ella mateixa diu, en els seus inicis, ha hagut de demostrar la seua vàlua en cada tret, però Reyes Martí ja és tot un referent en el món de la pirotècnia.

Natural de Borriana, Reyes Martí no sabia el que li anava a oferir el futur. De fet, com confessa a València Extra, “de xicoteta volia ser infermera“. No obstant això, criar-se entre pólvora ha donat els seus fruits i, després de la jubilació del seu pare, “vaig decidir posar-me al capdavant de l’empresa”. Assegura que, al principi, sí que ha hagut d’escoltar comentaris del tipus “on va amb els xiquets”, però amb el seu espectacular treballat ha callat boques.

Gràcies a ella, en la Plaça de l’Ajuntament, per primera vegada, es va poder escoltar allò de “senyora pirotècnica, pot començar la mascletà“, davant la sorpresa de molts i l’ovació de tots els assistents. I és que Reyes Martí es va convertir en la primera dona a disparar en aquesta plaça emblemàtica de València, però també en la Plaça dels Estels d’Alacant. En un sector majoritàriament d’homes, Reyes Martí ha aconseguit obrir-se pas en gran, amb reconeixements empresarials i artístics.

plaza-ayuntamiento

facebook.com/pirotecnia.marti

Però “continuem pujant esglaons”. L’últim, a Alacant, on Reyes Martí ha aconseguit convertir-se, de nou, en tota una pionera disparant la Palmera de la Nit de Sant Joan. En els 91 anys d’història de les Fogueres d’Alacant, mai una dona havia disparat la Palmera fins que va arribar Reyes Martí, juntament amb el seu equip, perquè, com ella mateixa afirma, “sense ells no sóc ningú”.

“Disparar la Palmera era un repte, i el resultat ha sigut molt satisfactori. Estic molt orgullosa del meu equip”, apunta. Un equip format per més dones que homes, però amb igualtat de condicions. “Compte amb un equip en el qual som més dones, totes elles molt valuoses, però no hi ha diferència entre sexes. Tots som iguals i es treballa en les mateixes condicions”.

I continuen “aconseguint reptes”. En constant evolució i perfeccionant cada espectacle, la Pirotècnia Martí ha aconseguit nombrosos premis i reconeixements que, segur, no seran els últims. Reyes Martí continua xafant fort.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

Informacion coronavirus