25n
25N
25N

El Rei Juan Carlos comunica a Felipe VI la seua decisió d'abandonar Espanya

El Rei Juan Carlos comunica a Felipe VI la seua decisió d'abandonar Espanya
03/08/2020 -

El Rei Juan Carlos ha comunicat a Felipe VI la seua decisió de traslladar la seua residència fora d’Espanya.

Segons relata Zarzuela en un comunicat, el Rei Emèrit recorda que fa un any va decidir expressar la seua voluntat de deixar de desenvolupar activitats institucionals i que ara, “davant la repercussió pública que està generant uns certs esdeveniments passats” de la seua vida privada, ha decidit traslladar-se fora d’Espanya.

“És una decisió que prenc amb profund sentiment, però amb gran serenitat”, explica Juan Carlos I, justificant la seua decisió “per a contribuir a facilitar l’exercici” de les funcions del seu fill com a Cap d’Estat.

En la seua carta, el pare del Rei al·ludeix sense esmentar-lo al cas de les suposades donacions de l’Aràbia Saudita no declarades a Hisenda, una investigació que va arrancar a Suïssa i que està estudiant la Fiscalia del Suprem.

Aquesta és la carta que Juan Carlos I ha enviat al seu fill Felipe:

“Amb el mateix afany de servei a Espanya que va inspirar el meu regnat i davant la repercussió pública que estan generant uns certs esdeveniments passats de la meua vida privada, desitge manifestar-te la meua més absoluta disponibilitat per a contribuir a facilitar l’exercici de les teues funcions, des de la tranquil·litat i l’assossec que requereix la teua alta responsabilitat. El meu llegat, i la meua pròpia dignitat com a persona, així me l’exigeixen.

Fa un any et vaig expressar la meua voluntat i desig de deixar de desenvolupar activitats institucionals. Ara, guiat pel convenciment de prestar el millor servei als espanyols, a les seues institucions i a tu com a Rei, et comunique la meua meditada decisió de traslladar-me, en aquests moments, fora d’Espanya.

Una decisió que prenc amb profund sentiment, però amb gran serenitat. He sigut Rei d’Espanya durant quasi quaranta anys i, durant tots ells, sempre he volgut el millor per a Espanya i per a la Corona.

Amb la meua lleialtat de sempre. Amb l’afecte i afecte de sempre, el teu pare.”

Davant aquesta carta, el Rei Felipe ha transmés al seu pare “el seu sentit respecte i agraïment davant la seua decisió”.

“El Rei desitja remarcar la importància històrica que representa el regnat del seu pare, com a llegat i obra política i institucional de servei a Espanya i a la democràcia; i al mateix temps vol reafirmar els principis i valors sobre els quals s’assenta, en el marc de la nostra Constitució i de la resta de l’ordenament jurídic”, subratlla el comunicat de Zarzuela.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =