25n
25N
25N

Felip VI renúncia a la seua herència personal i elimina l'assignació oficial de Don Joan Carles

El Rei emèrit ha designat a l’advocat Javier Sánchez-Junco Mans perquè li represente

Antonio Gutiérrez - Europa Press

Felip VI renúncia a la seua herència personal i elimina l'assignació oficial de Don Joan Carles
15/03/2020 -

La Casa del Rei ha anunciat aquest diumenge que Felip VI ha renunciat a l’herència de Don Joan Carlos “que personalment li poguera correspondre” i ha avançat també que el Rei ‘emèrit’ deixa de percebre l’assignació que té fixada en els Pressupostos de la Casa de S. M. el Rei.

Felip VI ha renunciat també “a qualsevol actiu, inversió o estructura financera l’origen de la qual, característiques o finalitat puguen no estar d’acord amb la legalitat o amb els criteris de rectitud i integritat que regeixen la seua activitat institucional i privada i que han d’informar l’activitat de la Corona”, afig.

El Palau de la Zarzuela ha emés aquest comunicat arran de les informacions publicades per diversos mitjans respecte a què Felip VI apareix com a beneficiari de dues fundacions anomenades “Zagatka” i “Lucum”.

En el primer cas, afirma que el Rei el desconeixia, però que en tal case renúncia a ella; en el segon, que va tindre coneixement per un despatx d’advocats el març de 2019 i que a l’abril va comparéixer davant notari per a manifestar que havia dirigit una carta al seu pare perquè “si fóra certa la seua designació o la de la Princesa d’Astúries com a beneficiaris de la citada Fundació Lucum, deixara sense efecte tal designació, manifestant igualment que no acceptaria participació o cap benefici en aqueixa entitat”.

El comunicat afirma també que Don Joan Carlos ha demanat “que es faça públic” que “de les dues Fundacions anteriorment citades en cap moment va facilitar informació” al seu fill i que “ha designat per a la seua representació a l’advocat “Javier Sánchez-Junco Mans que, en l’exercici del dret a la defensa, serà a partir d’aquest moment qui procedisca a donar compte públicament de les informacions que el puguen afectar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − onze =