25n
25N
25N

El Govern de Sánchez li lleva la declaració d'utilitat pública a HazteOir

El Govern de Sánchez li lleva la declaració d'utilitat pública a HazteOir
05/02/2019 -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha revocat la declaració d’utilitat pública a l’organització HazteOir en una resolució de hui dimarts, 5 de febrer, de la Secretaria General Tècnica del Ministeri, que firma el titular de la cartera i té efectes immediats.

Així ho han precisat a Europa Press fonts d’aquest departament, que recorden que contra la resolució es pot interposar recurs d’alçada davant l’Administració i recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional. Així mateix, han confirmat que la resolució ja s’ha traslladat a HazteOir.

Tal com va avançar fa sis dies Europa Press, Interior ha proposat revocar la declaració d’utilitat pública a l’associació Hazteoir.org per “faltar al respecte” amb campanyes com la de l’autobús a “altres opcions diferents” a les defeses per l’entitat. Així es desprén de l’expedient del Ministeri sobre el procediment de revocació de la utilitat pública, al qual ha tingut accés Europa Press.

En el marc de la campanya a què es refereix el Ministeri, Hazteoir.org va posar en circulació un autobús que defenia que ‘Els xiquets tenen penis; les xiquetes tenen vulva. Que no t’enganyen. Si naixes home, eres home. Si eres dona, seguiràs sent-ho. No permetes que manipulen els teus fills en el col·legi’.

AL·LEGACIONS D’HAZTEOIR

En les al·legacions presentades per Hazteoir.org, l’associació denuncia que “tota la proposta de resolució es fonga en diverses mentides”. Així, precisa que la campanya que protagonitzava l’autobús no era una campanya “pròpia i independent” sinó “una segona part de la campanya iniciada l’any 2016”.

A més, defensa que “la campanya ni anava contra ningú, ni faltava al respecte a ningú” sinó que “es limitava a difondre un dret constitucional dels pares a exigir formar als seus fills d’acord amb les seues pròpies conviccions”.

Així mateix, s’emparen en la “llibertat d’expressió” i en la “pluralitat”. “Com es pot sancionar a Hazteoir.org retirant-li la declaració d’utilitat pública amb l’argument que la seua forma de pensar ha molestat a alguns? Aquesta manera d’argumentar és pròpia de les dictadures, però no de les democràcies”, denúncia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − deu =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa