25n
25N
25N

La revisió del PGOU del barri de la Malva-rosa començarà en febrer

La revisió del PGOU del barri de la Malva-rosa començarà en febrer
20/01/2021 -

La vicealcaldessa de València i responsable de Desenvolupament i Renovació Urbana, ha anunciat aquest dimecres, després de la reunió telemàtica mantinguda junt amb els representants dels veïns i veïnes de la Malva-rosa, que a principis del mes de febrer començarà la revisió detallada del PGOU en l’àmbit del barri de la Malva-rosa, amb la consulta prèvia. Un procés, emmarcat dins de l’Agenda Urbana i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, que prevaldrà la participació i la voluntat dels seus veïns i veïnes, les persones que viuen els seus carrers, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida del barri, a través de la millora de la qualitat urbana.

La vicealcaldessa ha recordat que a finals d’octubre es van comprometre amb l’associació Amics de la Malva a iniciar la revisió del Pla Urbanístic del barri, “un pas que iniciarem a principis del mes de febrer i que s’emmarca dins de la Revisió del PGOU que estem duent a terme a la ciutat. “Des d’Urbanisme ens hem posat com a prioritat, després de la revisió de Natzaret i Campanar, el barri de la Malva-rosa, un procés, emmarcat en l’Agenda Urbana i els ODS, que ens permetrà regenerar urbanísticament el barri per a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes” ha assenyalat Sandra Gómez. A més, la responsable d’Urbanisme ha destacat que “la revisió en el barri seguirà els criteris de la ciutat 15 minuts i les directrius per a la millora de la qualitat urbana que aprovem”, les quals, ha recordat, “van ser Premi Nacional d’Urbanisme”.

Sandra Gómez ha explicat que “hui hem presentat el pla de treball, els punts on creiem més oportú que és important començar a treballar i el procés de participació ciutadana amb el qual el durem a terme”. En aquesta línia, la vicealcaldessa ha volgut agrair “la implicació i compromís dels veïns i veïnes de la Malva-rosa en aquest procés”.

D’acord amb l’estudi que s’ha dut a terme, el barri de la Malva-rosa compta amb diverses parcel·les embossades durant dècades, zones verdes pendents d’obtenció, edificacions fora d’ordenació o sòl dotacional fora d’ordenació. En aquesta línia, la vicealcaldessa ha apuntat que amb la revisió del barri, emmarcada dins de l’àrea funcional 8, “volem millorar la viabilitat del desenvolupament d’alguns taps urbanístics existents en l’actualitat” i en eixa línia, ha continuat, “continuarem treballant junt amb les persones que viuen en el barri per a dotar a la Malva-rosa d’espais públics funcionals que dignifiquen i milloren la qualitat urbana i de vida dels seus veïns i veïnes”.

Respecte a la consulta pública que s’iniciarà al febrer, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha indicat que després de l’aprovació, les seues veïnes i veïns podran accedir, durant un termini de 20 dies, a l’enquesta prèvia a través de la web www.valencia.es, Urbanisme i Habitatge, Urbanisme, i Consulta Prèvia de Planejament. En aquest apartat es podrà emplenar l’enquesta, descarregar-la en PDF i enviar-la per email a l’Ajuntament.

SOLAR MÚSIC ANTONIO EXIMENO

Durant la reunió telemàtica, Sandra Gómez també ha anunciat que, respecte a la transformació del solar de Músic Antonio Eximeno en una vertadera plaça per a les seues veïnes i veïnes, està previst que també a febrer Urbanisme rebrà la primera proposta del projecte. “Avancem al barri, després de moltes dècades per fi podrem passar pàgina a dècades de degradació en aquesta plaça, tenim clar que ha arribat el moment de transformar-la, de generar un nou espai de trobada per als seus veïns dins del projecte València ciutat de places, ha conclòs Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − catorze =