25n
25N
25N

Ribó analitza amb els veïns de Natzaret les millores que necessita el barri "a curt, mitjà i llarg termini"

Ribó analitza amb els veïns de Natzaret les millores que necessita el barri "a curt, mitjà i llarg termini"
29/01/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha analitzat aquest dimarts amb experts, col·lectius i veïns de Natzaret les millores que necessita el barri “a curt, mitjà i llarg termini”, en matèries com a planificació urbanística, delimitació de la frontera amb la zona portuària, educació, salut, ocupació o promoció econòmica.

Aquesta comissió de seguiment de l’estratègia integral de participació de Natzaret, celebrada en el centre municipal de serveis socials, pretén definir els criteris per a millorar i desenvolupar la zona amb la participació dels veïns, detalla el consistori en un comunicat.

Ribó ha destacat que “l’Ajuntament ha canviat el seu model de gestió per a acostar-se a la ciutadania” i ha ressaltat la importància de traçar al costat del veïnat els principals objectius a escometre “a curt, mitjà i llarg termini”.

Per a això, l’òrgan ha abordat la planificació urbanística pendent en el barri, amb el desenvolupament del Pla Especial Natzaret Aquest ja redactat i actualment en fase de tramitació.

També s’ha plantejat la creació d’un corredor verd que exercirà de frontera entre el barri i el port, on ja s’executa el parc provisional de desembocadura. El primer edil ha destacat sobre aquest tema la voluntat de l’equip de govern de “disminuir l’impacte de les infraestructures del ferrocarril”.

Un altre dels objectius és la millora de l’espai públic i la mobilitat, per exemple amb la posada en marxa de les obres de la línia pendent del metre, la L10, que connectarà el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat.

En matèria social, en la sessió s’ha abordat la “preocupació” per la situació de l’habitatge i la intenció de l’Ajuntament de promoure la rehabilitació d’habitatges per a garantir que totes les persones compten amb un habitatge adequat.

“REGENERACIÓ D’UN BARRI CASTIGAT”

“Natzaret ha sigut un barri històricament castigat a la ciutat, aïllat i amb pèrdua de patrimoni natural i paisatgístic, com va ocórrer amb la platja”, ha manifestat Ribó, per a posar en valor els “passos importants per a regenerar-ho i compensar-ho” des de 2015.

Alguns exemples que ha citat són el Parc de Desembocadura en l’antiga zona de Moyresa, l’habilitació d’una zona d’equipaments esportius que “donarà més vida al barri i exercirà de pantalla davant les instal·lacions portuàries” i la ubicació d’una zona d’ús terciari i educatiu.

L’alcalde ha recordat que “s’han représ les paralitzades obres de la línia de metro L10, que unirà Natzaret amb el centre de la ciutat”. “I aquest canvi de model de l’Ajuntament, finalment, s’ha vist també reflectit en un consistori que defensa els interessos de la ciutat i no desistirà d’això, demandant al Ministeri de Foment el soterrament de les vies de ferrocarril de Serradora, amb tanta afecció sobre el barri de Natzaret”, ha recalcat.

En la trobada ha estat acompanyat per la presidenta de la junta de districte de Poblats Marítims i regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, i les edils de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez; Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Neus Fàbregas; Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, i Igualtat, Isabel Lozano.

Els regidors han donat compte de les actuacions del Govern de la Nau en les seues delegacions, que passen per ampliar l’oferta cultural i esportiva, l’anàlisi de l’educació i la preocupació per les polítiques de joventut i per a majors, la dinamització econòmica i de l’ocupació en el barri, així com el treball social i la inclusió de les famílies i la millora en l’espai públic i la seua urbanització, amb zones verdes i esportives.

En la reunió, que ha clausurat el primer edil després d’atendre les preguntes del veïnat, s’han abordat així “accions integrals que afecten transversalment tots els àmbits de la vida en el barri”. “I el més important de tot és que volem fer-ho braç a braç amb el veïnat”, ha reblat Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 1 =