Puig es reuneix el dimecres amb Sánchez per a traslladar-li "les mateixes reclamacions que a Rajoy"

Puig es reuneix el dimecres amb Sánchez per a traslladar-li "les mateixes reclamacions que a Rajoy"
29/09/2018 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, es reunirà aquest dimecres, 3 d’octubre, amb el president del Govern, Pedro Sánchez, per a traslladar-li “les mateixes reclamacions” que va exposar a l’anterior cap de l’Executiu, Mariano Rajoy, amb l’objectiu de solucionar el “problema valencià”.

En la trobada en La Moncloa, Puig demanarà a Sánchez que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2019 contemplen el 10% de les inversions per a la Comunitat Valenciana, d’acord al pes demogràfic de la regió, avança la Generalitat en un comunicat.

Com “les condicions del problema valencià continuen vigents” per l’actual sistema de finançament autonòmic, el cap del Consell ha assegurat que plantejarà al també capdavanter del PSOE “les mateixes reclamacions” que va exposar a Rajoy.

Ara bé, Puig ha reiterat que amb el nou Govern socialista “hi ha un clima més favorable i una atmosfera de diàleg molt positiva”, per la qual cosa veu necessari “aterrar en els problemes reals dels valencians”.

Un “problema valencià” que tornat a relacionar amb l’infrafinançament, l’infrainversió i el deute. Per a solucionar-ho, ha defensat implantar tant solucions transitòries com unes altres de caràcter estructural.

Sobre el deute autonòmic, xifrada en 46.000 milions d’euros, Puig reclamarà a Sánchez una resposta des de l’Estat, ja que ha recordat que “una part fonamental té el seu origen en l’infrafinançament”.

En definitiva, demanarà solucions perquè la Comunitat puga eixir als mercats i tenir en funcionament un “autogovern normal”, actualment “llastrat per l’infrafinançament i la mala gestió dels governs anteriors”, ha lamentat el ‘president’.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 1 =

sagunt a escena 2019
turismo salou