25n
Orgull
Orgull

Puig aborda amb Gaspar el desenvolupament d'una Llei per al Fons de Cooperació Municipal

La nova norma marcaria els “criteris objectius” dels recursos proporcionats per la Generalitat i les Diputacions als municipis, a fi d’evitar el seu lliurament “discrecional”

Puig aborda amb Gaspar el desenvolupament d'una Llei per al Fons de Cooperació Municipal
02/09/2019 -

Setembre marca l’inici del curs escolar i, també, del polític. El President de la Generalitat va anunciar el diumenge que en la seua agenda aquest inici aniria marcat per reunir-se amb els presidents de les tres diputacions valencianes. Hui, la primera reunió, ha sigut amb el President de la Diputació de València, Toni Gaspar, una reunió en la qual Puig ha assenyalat la intenció de desenvolupar una nova Llei que d'”estabilitat” al Fons de Cooperació Municipal.

Segons han assenyalat des de Presidència, Puig ha valorat al costat de Gaspar la intenció de portar avant una nova Llei que reculla, desenvolupe i d’estabilitat al recollit en l’article 64.3 de l’Estatut d’Autonomia sobre la “coordinació” entre corporacions. Es tracta d’un Fons contemplat en l’Estatut però que hora, amb el desenvolupament d’aquesta llei, podria obtenir un caràcter permanent i estable que ajude una “distribució del finançament amb criteris objectius“.

El Fons de Cooperació Municipal seria l’òrgan encarregat de vetlar perquè els recursos que aporten tant la Generalitat com les Diputacions “es distribuïsquen conforme a criteris objectius entre els municipis”, per a, així, evitar “el seu lliurament de forma discrecional“.

Gaspar ha sigut el primer, i li seguiran Carlos Marzón, de la Diputació d’Alacant i Josep Martí, de la Diputació de Castelló. Segons apunten des de Presidència, l’objectiu d’aquestes reunions és “sumar esforços” davant els nous reptes que es presenten. Es fa esment directe, al bloqueig econòmic que significa no tindre un Govern a Espanya i, per tant, pressupostos: “Es plantegen determinades incerteses financeres i econòmiques”.

“Queden en l’aire”

Asseguren des de l’equip del President que els principals temes a tractar en aquestes reunions són econòmics i socials: la falta de Pressupostos Generals de l’Estat, desacceleració econòmica mundial i les guerres comercials fan necessari “unir esforços” per a garantir “la millor prestació dels serveis públics fonamentals de les valencianes i valencians”.

També ara es reprenen els treballs de les diferents comissions que aborden les transferències de competències i pressupostos.

El Fons es va posar en marxa en la legislatura anterior amb la intenció que els municipis pogueren gestionar els recursos corresponents, per a decidir això en quins invertir-los.

Després d’atendre fotògrafs i càmeres de televisió, Gaspar i Puig han posat uns minuts a la sala on, poc després, es faria la reunió ‘de debò’. Segons l’equip de comunicació del President de la Diputació, un dels principals temes a tractar ha sigut, precisament, els “1.000 milions que queden en l’aire” per a la Comunitat Valenciana davant el bloqueig polític.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + nou =