25n
25N
25N

Reunió amb la Fundació Goerlich per a decidir sobre els vestigis de l'obra de l'arquitecte trobats a Paiporta

L’alcaldessa, Isabel Martín, es reuneix amb Andrés Goerlich per a intentar posar en valor els fragments de l’antiga plaça de l’Ajuntament de València

Reunió amb la Fundació Goerlich per a decidir sobre els vestigis de l'obra de l'arquitecte trobats a Paiporta
04/03/2021 -

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor d’Urbanisme, Pep Val, s’han reunit recentment amb el president de la Fundació Goerlich i descendent de l’arquitecte Francisco Javier Goerlich Lleó, Andrés Goerlich, per a decidir conjuntament la forma de fer valdre els vestigis de l’obra de l’arquitecte trobats a la localitat.

Aquestes restes corresponen a l’antic mercat de les flors, a la plaça de l’Ajuntament de València, coneguda com la ‘tortada’, desarmada l’any 1963, i que foren abandonades a un solar per les autoritats de la ciutat en aquell moment. Segons les indagacions realitzades, en els anys setanta les restes es varen rescatar d’un solar municipal de València on es trobaven i se situaren a diferents punts de Paiporta com a elements ornamentals i de mobiliari urbà.

Durant la trobada amb el representant de la Fundació Goerlich, l’alcaldessa ha expressat la seua voluntat de fer valdre aquest patrimoni: «Ha sigut tota una sorpresa descobrir l’origen dels bancs i altres elements, i ens alegrem que s’haja descobert la procedència perquè ens dóna un motiu més per a mantindre’ls, restaurar-los i donar a conéixer la importància d’aquest arquitecte».

Sobre la possibilitat que aquests elements retornen a algun punt de la ciutat de València, com ha expressat que desitja la Fundació Goerlich, l’alcaldessa ha afirmat que «és un assumpte que afecta diferents parts: a nosaltres, a l’Ajuntament de València i a la mateixa Fundació, i esperem arribar a un acord que ens satisfaga a totes i tots».

Tot i això, Martín ha afirmat que «el més important és donar a conéixer tant a la ciutadania Paiporta com a la de l’àrea metropolitana l’obra de Goerlich, un dels arquitectes valencians més influents i decisius a l’hora de configurar el paisatge urbà del cap i casal, fent valdre el patrimoni arquitectònic dels nostres pobles i ciutats».

Francisco Javier Goerlich va ser arquitecte municipal i arquitecte major de la ciutat de València entre els anys 1931 i 1956, i obra seua són alguns dels edificis més emblemàtics del centre, així com les reformes de places, carrers, i la planificació urbana de diferents barris de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =