25n
25N
25N

El Comité Electoral del PSPV es reuneix amb la intenció d'un "govern còmplice"

Puig assegura que “no tot pot ser Catalunya” en la campanya del 10N

Carles Desfilis

El Comité Electoral del PSPV es reuneix amb la intenció d'un "govern còmplice"
15/10/2019 -

El PSPV està celebrant, en la seua seu de la Comunitat Valenciana, la reunió del Comité Electoral. Una reunió perquè el partit inicie i es pose 0al dia’ de cara a les pròximes eleccions del 10 de Novembre, convocades per la falta de govern: “Cal ser conscients que ha passat i que no pot tornar a passar. Ha d’haver-hi un govern a Espanya”, ha incidit el President de la Generalitat, Ximo Puig.

Abans d’iniciar la reunió, el President ha assegurat que el PSPV en particular i el PSOE en general afrontaran aquesta campanya electoral des d’una visió positiva”, oposada al “frentisme”. “Sobretot intentant unir, treballar per la suma i perquè hi haja un govern progressista capaç de interlocutar amb la Comunitat”.

Segons ha assegurat Puig, la campanya, des del Partit Socialista, serà “neta i oberta“, en la qual espera que la població també puga aportar. Vol que a Espanya es forme un govern que, a model del valencià, puga legislar en clau progressista: “Crec que són absolutament traslladables les polítiques que estem fent. En la Comunitat Valenciana han significat progrés, avanç social i cohesió. També pot fer-se a Espanya”.

Qüestió a part és ara, assegura, com es conformarà aquest govern -en al·lusió a govern de coalició o no-.

El President ha aprofitat l’ocasió per a recordar que, si bé hi ha “problemes territorials” en l’Estat, no tot és Catalunya: “Nosaltres tenim el problema valencià encara que, efectivament, hi haja un problema a superar”. Per a això creu que és necessari evitar la confrontació, per la qual cosa el PSOE ha de “ser el partit del diàleg”. Ixen a la campanya amb la intenció d’aconseguir un Govern Central “còmplice” amb les polítiques valencianes.

Reunió amb Montero

La Ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, tenia programada per a demà una visita a València. Segons ha avançat el President, es reunirà amb ella “aquesta mateixa nit” per a, demà, reunir-se de nou amb ella i “agents socials i econòmics”.

Respecte als temes a tractar amb Montero, Puig ha assegurat que “sap perfectament” com és la posició de la Generalitat, per la qual continuaran insistint. No obstant això, ha volgut recordar que “va complir els seus compromisos amb franquesa” en enviar el FLA extraordinari abans del 9 d’Octubre i els lliuraments a compte. “Amb això es garanteix la liquiditat enguany“, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + cinc =