caixa popular

Els retards en pagaments del PP que costen hui 204.700 euros a la Generalitat

Els populars valencians menteixen sobre impagaments de neteja enllaçant a una notícia que ja els desmenteix

Els retards en pagaments del PP que costen hui 204.700 euros a la Generalitat
14/03/2019 -

La Generalitat Valenciana ha de pagar 204.766,02€ a una empresa de neteja, un ‘pagament heretat’ de la gestió del Partit Popular (PP). En concret, es deuen a retards en els pagaments a l’empresa entre els anys 2011 a 2015.

Segons la Sala contenciosa administrativa, es reconeix el dret de pagament de l’empresa de neteja d’un gran nombre de factures de les quals, segons s’ha demostrat, el PP va pagar amb fins a 134 dies de retard i no va pagar els interessos de demora.

La sentència ha sigut difosa després que el PP d’Isabel Bonig acusara el Govern del Botànic de fer “retallades” i responsabilitzar-vos per l’impagament a treballadores de neteja. Aquestes, empleades de l’empresa ‘Neteges Raspeig i Netalia’ estan prop de complir un mes de vaga per no rebre el sou, en alguns casos des de 2018. Aquesta acusació, no obstant això, va anar ràpidament desmentida pel Conseller d’Educació, Vicent Marzà, i la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. La Generalitat sí paga a l’empresa, però l’empresa incompleix el contracte i acumula retards en les nòmines.

Des del perfil de twitter del PP de la Comunitat Valenciana (PPCV), van relacionar els impagaments amb unes suposades “retallades” i impagaments del PSOE i Compromís, malgrat que en la pròpia notícia que enllaçaven es desmentien ells mateixos. Oltra els va respondre en la mateixa xarxa social que no solament “són ells els que no paguen”, sinó que aquests impagaments han portat al pagament de la sentència per interessos de demora.

Marzà, després de les acusacions del PPCV, va dedicar un ‘fil’ per a detallar el cas. Després d’assegurar que des de Conselleria “sempre” estan “del costat de les treballadors”, que porten setmanes en vaga pels impagaments, ha recordat que la responsabilitat cau ara en l’empresa: “Si la Generalitat paga, que lo hace, l’empresa ho ha de fer també. Els impagaments es deuen a la mala gestió de l’empresa adjudicatària”, ha detallat. El Conseller ha anunciat que han obert expedients sancionadors a l’empresa ‘Neteges Raspeig i Netalia’ les quals, si resulten favorables, impediran que puga tornar a optar a licitacions de la Generalitat. A més, han avançat pagaments a l’empresa perquè “no tinga excuses” a l’hora de demorar més els pagaments i preparen una nova licitació amb una altra empresa per al curs que ve.

El Conseller també ha respost a una de les demandes de treballadores i estudiants sobre la possibilitat de pagar “directament” des de l’Administració. “Tant de bo poguérem, però després de consultar-ho amb els tècnics tant jurídics com econòmics ens han dit que la normativa estatal ho impedeix”, ha detallat.

Des del Govern del Botànic han denunciat la intenció del PP de “aprofitar-se d’aquesta situació”. Els populars, a més de l’acusació de suposades retallades, han oferit “assessorament jurídic” a les treballadores. Això malgrat que les retallades en educació i l’acumulació d’impagaments de la gestió popular va portar, entre altres motivacions, a la Primavera Valenciana.

La resposta del PPCV ha sigut, de moment, reafirmar-se en la mentida.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − huit =

mac mislata 2019