25n
25N
25N

Les sancions per incomplir la nova Ordenança de Mobilitat no començaran fins a setembre

A partir de este sábado, 8 de junio, la Ordenanza de Movilidad entra en vigor, poniendo en marcha una campaña informativa sobre las nuevas normas de circulación

Les sancions per incomplir la nova Ordenança de Mobilitat no començaran fins a setembre
07/06/2019 -

Aquest dissabte, 8 de juny, entra en vigor la nova Ordenança de Mobilitat de València que, entre altres mesures, prohibeix la circulació per la vorera de bicicletes i patinets, al mateix temps que marca les zones permeses de circulació i els límits de velocitat per a cadascun dels vehicles de mobilitat personal, depenent de les seues característiques. Una normativa que començarà a aplicar aquest dissabte, encara que no les seues sancions.

La Policia Local de València no començarà a multar als usuaris que incomplisquen aquesta nova normativa, almenys, fins al mes de setembre. I és que, en un primer moment, és necessari dur a terme una campanya d’informació perquè les noves normes de circulació calen en la societat, i tota la ciutadania les conega.

D’aquesta manera, ja s’ha començat a formar als agents del cos de policia, que seran els encarregats de donar a conéixer, durant uns mesos, la nova Ordenança de Mobilitat a tots aquells usuaris que, per desconeixement, incompleixen alguna de les normes de circulació.

La nova Ordenança de Mobilitat de València no solament ha donat resposta al buit de la circulació dels patinets, sinó que a més senta les bases per a una millor convivència entre els vianants, els cotxes i els altres vehicles de mobilitat personal, establint límits i prioritats.

Entre algunes de les mesures més destacades es troba la prohibició de l’ús del mòbil o de qualsevol altre sistema de comunicació que implique l’ús manual, així com la utilització de cascos o auriculars connectats a reproductors de so, o, en el cas de bicicletes i patinets, la prohibició de circular per la vorera, havent de baixar del vehicle quan siga necessari accedir a ella. Així mateix, també estableix una sèrie de pautes de circulació per a cada zona.

Zones de circulació per a bicicletes

Els usuaris de bicicletes hauran de circular, preferentment, pels carrils bici segregats de la calçada sense superar els 20 km/h, de la mateixa manera que es permet la seua circulació pels carrils bici marcats sobre les voreres sense superar els 15 km/h. Quant a la circulació de les bicicletes per la calçada, la nova ordenança no ho prohibeix, sempre que no ho facen a una velocitat extremadament reduïda o es tracte de túnels que no compten amb un carril bici segregat.

Així mateix, també estableix una sèrie de prioritats a tindre en compte. I és que si s’especifica que les bicicletes hauran de respectar la prioritat dels vianants en els itineraris d’accés a les parades d’autobús, creus de calçada i en els passos per a vianants senyalitzats, les bicicletes tindran prioritat sobre els vianants quan circulen pels carrils bici, a excepció dels casos anteriorment descrits.

Per on està permés que circulen les bicicletes? Tota la informació

Zones de circulació per a patinets

Els patinets, tipus A i B, hauran de circular, preferentment i per aquest ordre, pels carrils bici situats a cota de calçada sense superar els 20 km/h; pels carrils bici sobre les voreres sense superar els 15 km/h; per les ciclocarrers o vies de sentit únic limitades a 30 km/h; per carrers residencials o zones 30; i pels carrers per a vianants sempre sense superar els 10 km/h, a excepció dels patinets tipus B que no podran circular per aquest tipus de carrers. A més, es marca una edat mínima de circulació que es fixa en els 16 anys.

Més informació sobre la normativa de circulació dels patinets

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + cinc =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell