25n
25N
25N

L'Ajuntament reprén el procés de licitació de les obres del Palau de la Música després del seu desbloqueig

Notario ha valorat positivament que el TACRC haja desestimat el recurs interposat pel Col·legi d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana

L'Ajuntament reprén el procés de licitació de les obres del Palau de la Música després del seu desbloqueig
10/03/2020 -

La regidora de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha valorat “molt positivament” la decisió del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) de desestimar el recurs presentat pel Col·legi d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana que mantenia bloquejat el procés de licitació de les obres de reparació del Palau de la Música de València. “Teníem confiança plena que es produiria aquesta decisió i hui la celebrem perquè suposa el final a un bloqueig innecessari del procés de licitació, amb les molèsties i els retards que això ha suposat”, ha explicat.

Notario ha recordat que la intervenció permetrà reformar les sales Iturbi i Rodrigo així com la renovació de diferents instal·lacions de l’edifici per a disminuir el seu consum energètic i adequar-lo a la normativa vigent, la reparació necessària en la façana i l’eliminació de filtracions d’aigua. “Tot, preservant i recuperant el màxim possible la idea del projecte original redactat en 1984 per l’arquitecte José María García de Paredes”, ha apuntat la regidora.

Notario ha destacat “la contundència” amb què la resolució del TACRC desestima el recurs presentat contra els plecs de la licitació dels servicis de redacció del projecte bàsic i d’execució, direcció d’obra i coordinació de seguretat i salut del Palau de la Música i que alça la suspensió del procediment de contractació. “La resolució considera òrfena de suport probatori la petició d’un concurs de projectes i considera correcte l’indicat pel plec quant a l’experiència en la redacció i direcció d’obra amb un Pressupost d’Execució Material determinat”, ha destacat la regidora. També ha remarcat que el tribunal “entén que no són certes les referències a la subcontractació” i que “especifique que l’administració no ha de quedar vinculada per les recomanacions o suggeriments de redacció dels recurrents quant al plec de causes de modificació del contracte”. Finalment, altres punts de la resolució destacats per Notario han sigut els referents a la legalitat quant a l’obligatorietat de la tramitació electrònica o la consideració com a “apreciacions subjectives” de la resta de qüestions plantejades respecte a la duració del contracte, la limitació de l’oferta econòmica, els criteris d’adjudicació o els criteris de solvència.

“En diverses ocasions ens hem reunit amb el Col·legi d’Arquitectes per a fer-los entendre que era inevitable aquest final i que hauria sigut desitjable evitar el bloqueig produït pel recurs, sobretot pel bé dels treballadors i treballadores del Palau, pels músics i per totes les persones abonades o aficionades que volen que el Palau torne a obrir les portes al més prompte possible”, ha destacat Notario, qui ha lamentat que “aquest tipus de recursos estan bloquejant sistemàticament projectes publicats per l’Ajuntament –fins a quatre des de principi d’any- i tots han sigut desestimats”, per la qual cosa ha fet una crida al diàleg, “un diàleg que aquest govern municipal propicia de manera permanent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

museo prehistoria