25n
Orgull
Orgull

La Policia Local comença a retirar els patinets elèctrics de lloguer

El Consistori afirma que aquesta empresa no ha sol·licitat els permisos necessaris per a operar en els carrers de la ciutat

La Policia Local comença a retirar els patinets elèctrics de lloguer
05/09/2018 -

Fa uns dies, l’empresa californiana Lime, que compta amb accionistes d’Uber i Alphabet (Google) desembarcava a València amb més de 200 patinets elèctrics, que es van distribuir pels principals carrers de la capital del Túria. Un negoci de lloguer de patinets elèctrics per minut, que anava a convertir-se en una alternativa de transport molt més eficient. No obstant això, poc li ha durat l’alegria a Lime, ja que, dilluns passat, l’Ajuntament de València acordava, després d’una reunió de treball, sol·licitar a aquesta empresa la retirada immediata dels patinets elèctrics de lloguer.

La raó? “No hi ha cap tipus de sol·licitud de l’empresa per a operar i abandonar els patinets elèctrics en qualsevol vorera”. I és que Lime va distribuir els més de 200 patinets sense sol·licitar el permís necessari per a exercir la seua activitat econòmica en els carrers de la ciutat. Així, des del Consistori s’han mostrat contundents en recordar que aquests permisos són obligatoris per a tota activitat que implique l’ocupació de la via pública. D’aquesta manera, es va advertir que de no procedir a la retirada immediata dels patinets, seria la Policia Local qui requisara aquests vehicles.

L’esborrany de la nova ordenança municipal de mobilitat es presentarà en unes setmanes

Doncs bé, acabat el termini del requeriment, l’Ajuntament de València ja ha començat a retirar els primers patinets elèctrics, començant pel Passeig Marítim, i continuant amb els situats en la zona centre de València, com la Plaça de l’Ajuntament o la Plaça de la Reina. Una retirada que es mantindrà fins que s’aprove la nova ordenança municipal de mobilitat, l’esborrany de la qual es presentarà en unes setmanes, i on es regularà la circulació d’aquest nou mitjà de transport que, sens dubte, està en auge.

Davant aquesta determinació del Consistori, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, va aclarir que no es tractava de perseguir l’ús del patinet privat, sinó la comercialització d’aquests vehicles en la via pública. En aquest sentit, explicava que “per a ocupar un espai públic amb una activitat econòmica, és necessari tenir una autorització municipal i pagar la corresponent taxa. El normal és que els ajuntaments tinguen la seua pròpia ordenança, en la qual s’arreplegue com es poden utilitzar i comercialitzar aquests vehicles, i València té previst presentar-la aquest mes”.

L’empresa Lime ha incomplit la resolució a la qual va arribar el Consistori, després d’una reunió en la qual van participar l’Alcalde de València, Joan Ribó; el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi; la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato; i el regidor d’Espai Públic, Carlos Galiana. Ara, aquesta empresa podria enfrontar-se a multes que podrien arribar a superar els mil euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + un =