caixa popular

Adéu definitiu a les passarel·les per als vianants de l'Avinguda del Cid

Hui comença el desmuntatge de la primera de les cinc passarel·les per als vianants de l’avinguda del Cid

Adéu definitiu a les passarel·les per als vianants de l'Avinguda del Cid
23/01/2018 -

València s’està convertint, a poc a poc, en una ciutat més sostenible. I és que s’estan duent a terme grans projectes urbanístics per a retornar els carrers als vianants. Així, i després de 48 anys, aproximadament, els veïns dels barris separats per l’Avinguda del Cid deixaran arrere les passarel·les per als vianants per a tornar a travessar l’avinguda a peu de carrer, i ja de pas ‘amabilitzar’ l’aspecte visual de la zona.

El passat mes d’abril, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovava el projecte d’enderrocament de les passarel·les per als vianants de l’Avinguda del Cid. Una proposta que també incloïa la instal·lació de semàfors i passos per als vianants, que convertiran els barris de Nou Moles, Tres Forques, Sosternes, La Fontsanta i la Llum en zones molt més accessibles i que s’integraran millor en la ciutat.

Ara, per fi, aquest projecte ja s’ha engegat. Fa un parell de dies, des del Consistori ja s’ha pintat els dos primers passos de vianants, regulats per semàfors. I hui, 23 de gener, començarà la retirada de la primera de les cinc passarel·les, un procés que s’allargarà en el temps, ja que es desmuntaran d’una en una.

En l’actualitat, les cinc passarel·les que es retiraran estan situades en els encreuaments de l’Avinguda del Cid des dels carrers Germans Rivas, Burgos, José Maestre-Rincón d’Ademús, Casa de Misericòrdia-San Miguel de Soternes i Marconi. No obstant això, prompte aquest espai canviarà per complet. En aquest sentit, ja s’ha clausurat la passarel·la en l’encreuament del carrer Burgos, i s’ha pintat de groc el pas de vianants provisional, així com el de la passarel·la que es procedirà a desinstal·lar. En la resta de les tres passarel·les ja s’estan adaptant les mitjanes i acabant la instal·lació de cablejat per a continuar amb l’habilitació dels passos per als vianants.

El desmuntatge de les passarel·les ha sigut un dels objectius principals del Govern de la Nau, encapçalat pel regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, i en coordinació amb l’àrea de Mobilitat Sostenible, encarregada de la senyalització. Si bé és cert que, en aquest projecte, han sorgit els dubtes de part dels veïns per si es podia posar en perill la seguretat dels vianants, des del Consistori han recordat que els nou passos de vianants s’habilitaran on ja existien semàfors de detenció per als cotxes, per la qual cosa els conductors no notaran grans canvis durant la conducció.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − onze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats