25n
25N
25N

La retirada de medicaments ja no depén de la data del calendari

La dispensació de medicaments, mentre dure el tractament, es realitzarà quan el pacient el necessite

La retirada de medicaments ja no depén de la data del calendari
06/11/2019 -

Sanitat ha introduït importants novetats en la dispensació de medicaments. Ja no fa falta estar pendent de les dates del calendari per a acudir a la farmàcia a retirar-los. I és que, des de ja, la recepta que es genera en realitzar la prescripció de medicaments no tindrà caducitat. Per tant, l’usuari podrà anar a la farmàcia a retirar el medicament sempre que el necessite.

Sens dubte, una novetat que dotarà de major autonomia als pacients, afavorint la seua pròpia gestió dels medicaments, al mateix temps que descongestiona els serveis d’atenció primària al no haver de sol·licitar una nova recepta si s’ha passat el termini de retirada. Així, a partir d’ara, el tractament tindrà una duració determinada, que marcarà el metge, i durant tot eixe temps, el pacient podrà retirar el medicament de la farmàcia quan el necessite.

No obstant això, aquesta no és l’única novetat, ja que l’APP+salut també recull aquesta actualització, i permet tindre emmagatzemades les diferents receptes perquè, quan el pacient el necessite, puga retirar el medicament. Ara, l’opció ‘Calendari’, que recordava a l’usuari la data en la qual s’havia d’acudir a la farmàcia, obligatòriament, a recollir el medicament, s’ha substituït per ‘Dispensacions’.

A través d’aquesta opció, apareix un llistat amb els medicaments que pots retirar de les farmàcies sense necessitat de portar la prescripció en paper, ja que, mitjançant un codi de barres, s’identificarà el medicament. Així mateix, es podrà consultar tant la data de l’última dispensació, com la disponibilitat per a poder retirar un medicament en l’oficina de farmàcia.

Reducció de les llistes d’espera

35,2 milions d’euros és el que destinarà la conselleria de Sanitat, en 2020, per a reduir la llista d’espera en tots els nivells assistencials. Com? Augmentant la plantilla amb la contractació de 128 treballadors més amb els quals es preveu optimitzar el rendiment dels quiròfans. Així mateix, aquesta inversió pressupostària també es destinarà a la contractació de nous investigadors i a combatre la temporalitat que pateix el personal sanitari.

En aquest sentit, per al 2020, està prevista la major oferta d’ocupació en sanitat de la Comunitat Valenciana, a causa de l’acumulació d’oposicions dels últims anys. Avanços que van en la línia d’oferir a la ciutadania una millor atenció sanitària, que passa amb la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadors, però també per la necessària reducció de les llistes d’espera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 15 =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell