Burjassot inicia la retirada dels enderrocs i la consolidació del mur de les Sitges caigut per les pluges

Burjassot inicia la retirada dels enderrocs i la consolidació del mur de les Sitges caigut per les pluges
19/09/2018 -

L’Ajuntament de Burjassot  ha iniciat aquest dimecres les tasques de retirada de les restes i la consolidació del mur del Pati de les Sitges, que es va esfondrar en la matinada d’aquest passat dimarts per les fortes pluges.

D’aquesta forma, els tècnics comencen amb les mesures cautelars i d’emergència que es realitzaran “en el menor temps possible”, segons ha informat el consistori en un comunicat.

En concret, en aquesta primera fase es retiraran les terres i els carreus i seran emmagatzemats per si són necessaris per a la seua posterior reposició.

Entre les mesures cautelars també s’inclou la neteja d’elements inestables en el mur o el talús que està en peus, a més d’una xicoteta actuació que derivarà les possibles aigües cap a les eixides naturals dels monuments mitjançant les gàrgoles laterals.

Una altra de les actuacions serà cobrir i protegir enfront de la pluja el talús de terra que ha quedat a la vista després de l’ensulsiada del mur del monument.

Paral·lelament, l’Ajuntament inicia el tràmit de redacció del projecte de reposició i consolidació del mur caigut. Una vegada redactat, serà revisat per la direcció general de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, i després de la seua aprovació es procedirà a l’engegada de l’adjudicació de les obres.

RESPECTE “MÀXIM” A l’APARENÇA DEL MUR

Els treballs de reposició del mur es realitzaran “respectant al màxim” l’aparença històrica del mur del Pati de les Sitges. Per a açò, utilitzaran les terres, pedres i carreus en la reconstrucció de l’enllosat. Aquest treball serà “el més meticulós possible” quant a l’aspecte i materials originals del monument, subratllen des de l’Ajuntament.

Com va assenyalar l’alcalde de Burjassot, Rafa García, l’Ajuntament ha reaccionat “tan ràpidament com es puga” davant l’l’esfondrament. “Som conscients del valor que té el Pati de les Sitges i estem totalment segurs que en breu serà un mal somni i tornarà a lluir amb normalitat, a l’espera de la gran rehabilitació pendent del Ministeri de Foment”, va manifestar.

Sota aquest prisma, el primer edil va emfatitzar: “Seguirem lluitant pel nostre patrimoni i a seguir lluitant per aquesta rehabilitació, que és l’única cosa que en aquests moments ha de ser important”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =

sagunt a escena 2019
turismo salou