caixa popular

Protecció per al retaule de Sant Vicent de l'Alqueria d'Olba

Protecció per al retaule de Sant Vicent de l'Alqueria d'Olba
17/04/2018 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Govern Interior, al capdavant de la qual està el regidor Sergi Campillo, continua el seu pla de recuperació del conjunt d’alqueries del carrer d’Olba, en el barri de la Saïda, del que ja ha realitzat diverses fases de consolidació i neteja.

Ara s’ha protegit amb un panell de metacrilat el retaule ceràmic situat en la façana del número 15, format per dotze peces (un rectangle de quatre d’alt per tres d’ample) de ceràmica. Les peces són quadrades, de 0,2 metres de costat, amb la qual cosa el conjunt té 0,8 per 0,6 metres. La figura representada és Sant Vicent Ferrer, amb hàbit de dominic, i assenyalant amb la mà dreta el filacteri, en la qual figura el seu lema, Temite Deum.

El Catàleg de Bens de Rellevància Local (BRL), en el qual es troba el retaule, considerava que el risc de destrucció era alt. Per això s’ha decidit protegir-lo d’aquesta manera, ja que, alhora, permet mostrar-lo i exhibir-lo a la ciutadania.

Cal recordar que la rehabilitació d’aquestes edificacions ha sigut objecte de diverses reivindicacions veïnals des de fa anys i ara està duent-se a terme el projecte de recuperació pel Govern de la Nau, gràcies al pla municipal de consolidació i recuperació d’alqueries històriques de València impulsat per la Regidoria de Govern Interior.

“Les actuacions necessàries en alqueries com aquestes del barri de Marxalenes són moltes i diverses, ja que la inacció durant dècades ha degradat una part important del patrimoni arquitectònic rural històric de València. L’actual govern municipal ha demostrat des del primer dia que escolta les reivindicacions veïnals i que actua per a recuperar i valorar el patrimoni de totes les valencianes i els valencians”, ha afirmat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Neteja de l’entorn, desenrunament manual, desmuntatge d’elements inestables i apuntalaments necessaris, entre d’altres, són els treballs que han estat duent-se a terme en els últims mesos en aquest conjunt d’alqueries de València.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − sis =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC